Melyik nyelvet válasszam?
Most leszek kilencedikes. 6 éve tanulok angolt, még egy nyelvet kell választanom. Ezek közül lehet választani: német, francia, spanyol, orosz és latin.
A németet szerettem volna, de amikor ezt elmondtam, mindenki azt mondta, hogy az nagyon nehéz (a nyelvtan, és szerintem durva is). Bár nagybátyámék kint élnek Németországban, biztos örülnének neki, ha ezt tanulnám, és tudnának segíteni, anyukám is németet tanult. Az oroszon gondolkodom még, de az szerintem még bonyolultabb a betűk miatt. Sokan a spanyolt fogják választani, mert állítólag könnyebb mint a többi. A spanyollal mire fogják vinni? Tudják majd azt használni? A francia szép, de szerintem nem állna rá a nyelvem. A latint nem szeretném, nem akarok orvos sem lenni.
Valaki akinek van tapasztalata ilyen téren, tudna segíteni a választásban?
én tanulok németet, spanyolt és latint is a suliban. csak azt tudom ajánlani, ha nem egy olyan szakra készülsz, ahol feltétlenül kell a latin, akkor inkább hagyjad, mert pl. minden főnevet és a hozzátartozó jelzőket, stb... legtöbbször többféle módon kell ragozni és tulajdonképpen minden egyes szónak külön kell megtanulni a ragozását.
a német szerintem annyira nem vészes, meg lehet tanulni.
a spanyol szerintem szép nyelv, nem is nehéz és még érdekes is.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!