Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Kb mennyibe kerül egy nyelvviz...

Kb mennyibe kerül egy nyelvvizsga az alapoktól?

Figyelt kérdés
Mármint, ha elmegyek egy nyelvtanfolyamra teljesen kezdőként kb mennyi pénz mire eljutokmaddig, hogy középfokú nyelvvizsgám legyen? Ést ezt egy nyár alatt meg lehet csinálni? (Nem most akarom, jövőre)
2013. jún. 21. 14:27
 1/2 anonim ***** válasza:

25.000 - 30.000 Ft csak a vizsgadíj, attól függően melyik vizsagrendszert választod.

Intenzív tanfolyamokat hirdetnek a nyelviskolák a nyári szünet ideje alatt, 4-5 hét és kb 100 óra, 400-500-600 Ft-os óradíjjal, de nem ritka a 80.000-100.000 Ft-os tanfolyam sem. Egy intenzív 4-5 hetes (100 óra) tanfolyammal 1-1 szintet tudsz fejlődni. Ezeknek az a lényege, hogy napi 4-5 órán keresztül ülsz a tanfolymon, és közel 4-5 órányi leckét kapsz napi szinten gyakorlás és fejlődés céljából. Tehát a középfokhoz legalább 3 kellene, inkább 4, plusz a vizsgafelkészítő. Közel 500.000 Ft, plusz a vizsgadíj, és még nem számoltuk a könyveket. Sokaknak nem is sikerül elsőre, magántanárhoz is mennek.

Saját példa: gyenge középfokú tudással indultam tavaly nyáron, 2 intenzív tanfolyammal (kb 180.000 Ft), plusz könyvekkel (kb 30.000 Ft), további magátanárral (100.000 Ft) feljöttem a szintre, és 2 sikertelen vizsga után (50.000 Ft) télen végre sikerült a szakmai B2 vizsgám :)

2013. jún. 21. 18:17
 2/2 A kérdező kommentje:
Az szép, azért kevesebbre gondoltam...
2013. jún. 21. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!