A francia vagy a dán a nehezebb nyelv?
Én csak franciául tudok.
De ahogy hallottam,a dánnak nehéz a kiejtése,meg a megértés is.(Mondjuk ezt a franciára is mondják.)
A nyelvtanát nem tudom.
Függ attól is,milyen nyelvet tanultál előtte.
A franciát megkönnyíti az angol,a dánt azt nem tudom (a svéd is skandináv,azt is könnyíti az angol,de a dánt nem tudom).
Meg persze a franciában segítség lehet a többi újlatin,a dánban meg az összes skandináv nyelv.
De egyébként,az egyik újlatin,a másik skandináv,nem biztos szerintem hogy teljesen össze lehet hasonlítani.
Bocsi,hogy nem tudtam ettől konkrétabban írni.
szia!
köszi a választ! az az igazság, hogy franciát már tanultam, a dánt meg most kezdem, és csak azért tettem fel a kérdést, hogy legyen mihez viszonyítanom. a franciára is mondták, hogy nehéz, de szerintem nem volt olyan nehéz. persze, jó tanár kellett hozzá.
egyelőre a dán az angolhoz hasonlít nagyon, és tök jó, hogy nem kell benne ragozni.
hát tudom, hogy nagyon nem lehet őket összehasonlítani, csak kíváncsi voltam, hogy akik mindkettőt tanulták, azoknak mi a véleménye róla külön-külön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!