Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » A francia vagy a dán a nehezeb...

A francia vagy a dán a nehezebb nyelv?

Figyelt kérdés
2013. jún. 14. 16:31
 1/2 anonim ***** válasza:

Én csak franciául tudok.

De ahogy hallottam,a dánnak nehéz a kiejtése,meg a megértés is.(Mondjuk ezt a franciára is mondják.)

A nyelvtanát nem tudom.

Függ attól is,milyen nyelvet tanultál előtte.

A franciát megkönnyíti az angol,a dánt azt nem tudom (a svéd is skandináv,azt is könnyíti az angol,de a dánt nem tudom).

Meg persze a franciában segítség lehet a többi újlatin,a dánban meg az összes skandináv nyelv.

De egyébként,az egyik újlatin,a másik skandináv,nem biztos szerintem hogy teljesen össze lehet hasonlítani.

Bocsi,hogy nem tudtam ettől konkrétabban írni.

2013. jún. 16. 09:04
 2/2 A kérdező kommentje:

szia!

köszi a választ! az az igazság, hogy franciát már tanultam, a dánt meg most kezdem, és csak azért tettem fel a kérdést, hogy legyen mihez viszonyítanom. a franciára is mondták, hogy nehéz, de szerintem nem volt olyan nehéz. persze, jó tanár kellett hozzá.

egyelőre a dán az angolhoz hasonlít nagyon, és tök jó, hogy nem kell benne ragozni.

hát tudom, hogy nagyon nem lehet őket összehasonlítani, csak kíváncsi voltam, hogy akik mindkettőt tanulták, azoknak mi a véleménye róla külön-külön.

2013. jún. 16. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!