Milucc kérdése:

Olasz vagy francia?

Figyelt kérdés

Szerintetek melyik nyelvet tanuljam az angol mellett?

Melyikre megyek többre?

Melyik könnyebb,ill. nehezebb?

Amugy stewardess szeretnek lenni,ha ez segít valamit.

2013. jún. 12. 06:38
 1/5 A kérdező kommentje:
Melyikkel*
2013. jún. 12. 06:39
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha stewardess szeretnél lenni, akkor mindenképpen francia. Eleve itt az unióban a 2 legfontosabb nyelv (persze angol után) a francia és a német. Azonkívül franciául azért elég sokan beszélnek a világon, illetőleg sokan is tanulják akár 1., de főleg 2. idegennyelvként. Hogy mennyire nehéz, arról sajnos nem tudok nyilatkozni, én olaszul tanulok, ami - a közhiedelmekkel ellentétben - egyáltalán nem olyan könnyű, de azért tanulható. Nehézségi szinten szerintem van olyan, mint a német (azt is tanultam magas szinteken), viszont attól valamivel logikusabb és könnyebb kitalálni benne dolgokat, pl ragozásoknál. Úgy hallom, hogy a francia is hasonló, talán egy icipicit nehezebb, de ez ne tántorítson el.
2013. jún. 12. 08:16
 3/5 A kérdező kommentje:
Amugy enis a francian gondolkoztam:) de amugy koszi
2013. jún. 12. 08:44
 4/5 anonim ***** válasza:

Francia remek nyelv, főleg ha stewardess szeretnél lenni. Én 4 éve tanulok franciául, mostanában kicsit visszafejlődtem.

A francia kiejtés nem olyan nehéz, mint azt sokan hiszik. Minden betűnek megvan a hangzása, van pár szabály, ha ezeket megtanulod, akkor 0 tudással is el tudsz olvasni egy szöveget. Ilyenekre gondolok pl. 'au' -t 'o' -nak ejted.

A nyelvtan hát nem a legegyszerűbb, de nagyon logikus minden, minden egymásra épül, bár vannak kivételek minden egyes nyelvtanban, de ezek a kivételek szinte mindig megegyeznek. Pl. az avoir igének minden egyes igeidőben nem a képzés szerinti az alakja, de egymásra épül és teljesen logikus.

Oda kell tenni magad, és tanulni, de nem nehezebb nyelv, mint az angol, én jobban is szeretem. A hangzása gyönyörű, hasznos több téren is.

Tudom, hogy kicsit elfogultnak tűnök, de nekem ez a véleményem, persze nálunk 14 emberből 3 érettségizett franciából, abból is az egyik kettesre, mert kell mellé elhatározás és ha az alapok nincsenek, akkor nem tudod alkalmazni.

2013. jún. 12. 13:40
 5/5 anonim ***** válasza:
Francia. EU egyik hivatalos nyelve és a világon is többen beszélik.
2013. jún. 14. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!