Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen sorozatot ajánlanátok...

Milyen sorozatot ajánlanátok angol nyelv tanuláshoz?

Figyelt kérdés
Érdekelni milyen angol nyelvű sorozatot ajánlanátok nekem nyelv tanuláshoz. A nyelvtannal kb. tisztában vagyok, szavakat folyamatosan tanulok, meg van az közép írásbeli nyelvvizsgám is. A gondom főleg a hallott szövegértéssel van.

2013. jún. 10. 00:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Ha bejön neked ennek az angol sorinak stílusa, akkor sztem ez jó lehet, mert nagyon szépen, érthetően beszélnek benne, és érdekes, fordulatos a sztori (főként drámai, de néha humoros is):

[link]

Bemutatója:

http://www.youtube.com/watch?v=1ATvNo417sk

Eddig 3 évad ment le belőle, de mi már nagyon várjuk a 4.-et.

2013. jún. 10. 02:02
 2/13 anonim ***** válasza:
Érdemes lenne tudni, hogy milyen területen akarod fejleszteni magad. Tehát valami igényesebb nyelvhasználatot akarsz jobban felszedni, esetleg a szlengben szeretnél erősödni.. Meg aztán az se mindegy, hogy amerikai vagy brit sorozatot nézel, én pl ki nem állhatom a brit akcentust és elég nehezen is értem meg, viszont az amerikaiakat nagyrészt teljesen jól értem.
2013. jún. 10. 02:21
 3/13 anonim válasza:
walking dead :) jó angolra ás még jó sorozatis
2013. jún. 10. 06:16
 4/13 Méjveder válasza:
Szerintem nézz lostot. Abban szépen beszélnek és érthetően.
2013. jún. 10. 08:41
 5/13 anonim ***** válasza:

1. nekifutásra nem sorozatokat hanem filmeket ajánlanék többször megnézni. A sorozatokban túl sok idiómát és szlenget használnak, és gyakran hadarnak.

Fokozatosan fejlődj fel.

Viszonylag 1xrű a nyelvezete következő filmeknek:

StarWars, Gladiátor, Avatar, Matrix

2013. jún. 10. 10:07
 6/13 anonim ***** válasza:
+1 a Lostnak. Az volt az első sorozat, amit felirat nélkül gond nélkül tudtam nézni, többiben voltak számomra érthetetlen részek.
2013. jún. 10. 11:09
 7/13 anonim válasza:

New Girl ( kicsit kihívás lesz,de szerintem vicces is az egész sorozat, szóval nemfogsz unatkozni)

Nézz CNN-t mondjuk neten, és próbáld meg értelmezni. Nehéz lesz az elején,de minnél többet nézed, hallgatod, nagyon megszokod , vagyis nekem ez a tapasztalatom. Amugy bármilyen sorozat jó, csak angolul menjen :D

2013. jún. 10. 11:33
 8/13 anonim válasza:

walking dead

arrow

Vampire diaries 1.2.3.4

Szerintem ezek a legjobbak

2013. jún. 10. 12:07
 9/13 anonim ***** válasza:

scooby doo, phineas és ferb.

pons és assimil könyv sok hanganyag van hozzá.

2013. jún. 10. 16:43
 10/13 hunbula ***** válasza:

Olyat válassz, ami felkelti az érdeklődésedet, amit magyar nyelven is szívesen néznél. Hiába ajánlok bármit, ha neked nem tetszene.

Viszont itt az oldal, amin én mindig szoktam nézni a sorozataimat: [link]

Rengeteg sorozat rengeteg évaddal online, és a futó sorozatok is egy-két nappal a rész premiere után felkerülnek. Jó böngészést, biztos találsz kedvedre valót. Ha mégsem, filmek is vannak. :) Jó szórakozást!

2013. jún. 10. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!