Milyen sorozatot ajánlanátok angol nyelv tanuláshoz?
Ha bejön neked ennek az angol sorinak stílusa, akkor sztem ez jó lehet, mert nagyon szépen, érthetően beszélnek benne, és érdekes, fordulatos a sztori (főként drámai, de néha humoros is):
Bemutatója:
http://www.youtube.com/watch?v=1ATvNo417sk
Eddig 3 évad ment le belőle, de mi már nagyon várjuk a 4.-et.
1. nekifutásra nem sorozatokat hanem filmeket ajánlanék többször megnézni. A sorozatokban túl sok idiómát és szlenget használnak, és gyakran hadarnak.
Fokozatosan fejlődj fel.
Viszonylag 1xrű a nyelvezete következő filmeknek:
StarWars, Gladiátor, Avatar, Matrix
New Girl ( kicsit kihívás lesz,de szerintem vicces is az egész sorozat, szóval nemfogsz unatkozni)
Nézz CNN-t mondjuk neten, és próbáld meg értelmezni. Nehéz lesz az elején,de minnél többet nézed, hallgatod, nagyon megszokod , vagyis nekem ez a tapasztalatom. Amugy bármilyen sorozat jó, csak angolul menjen :D
walking dead
arrow
Vampire diaries 1.2.3.4
Szerintem ezek a legjobbak
scooby doo, phineas és ferb.
pons és assimil könyv sok hanganyag van hozzá.
Olyat válassz, ami felkelti az érdeklődésedet, amit magyar nyelven is szívesen néznél. Hiába ajánlok bármit, ha neked nem tetszene.
Viszont itt az oldal, amin én mindig szoktam nézni a sorozataimat: [link]
Rengeteg sorozat rengeteg évaddal online, és a futó sorozatok is egy-két nappal a rész premiere után felkerülnek. Jó böngészést, biztos találsz kedvedre valót. Ha mégsem, filmek is vannak. :) Jó szórakozást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!