Van itt valaki olyan, aki iskolában nem nagyon jeleskedett angolból, de viszont otthon zenéből, sorozatokból megtanult?
Tesóm. Suliba végig hármas volt, érettségire hármast kapott, mégis csak ő tud beszélni normálisan. Tud szépen, folyékonyan beszélni és egyből megértetni magát bárhol, bármikor. Ő sokat játszott playstationon, ilyen online lövöldözős játékokkal, meg alapból ő mindent angolul csinált a gépen. Neki bejött. Aztán kiment nem rég Amerikába és mégjobban megtanult.
Én szín 5-ös vagyok, érettségim 90% lett, de ha odajön valaki, csak állok és gondolkozom, hogy hogy is van ez. Az iskolában szerzett jegy, meg hogy nyelvvizsgád van, sajnos nem tükrözi a valódi tudásod.
Én angolul és németül is egyedül tanultam meg. Általánosban németbő szinte semmire sem haladtunk, középiskola első évében bajban is voltam emiatt, de aztán elhatároztam magam, és német sorozatokkal, német weboldalakkal, könyvekkel és természetsen a nyelvtan gyakorlásával megtanultam németül.
Az angol meg sokkal könnyebb szitu volt, sosem tanultam iskolában, de hát a csapból is ez a nyelv folyikik, így elég sokragadt rám, amiután már csak a nyelvtannak kellett foglalkoznom célirányosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!