MIkor melyiket használjuk?
was és did ..
pl i was sitting in the room - de akkor mikor használom a didet?
was/were .. kire mondom a were-t ha nem R/3ra , She was sitting in the room
John ....(take) a photograph of me while i .......(not/look)
Jhon took a photograph of me while i didn\'t(vagy wasn\'t) look ?
ez így jó? didn\'t vagy wasn\'t ?
Ne gondolkozz ilyeneken, csak beszélj. Ha külföldre mész, úgysem érdekli őket, hogy helyesen vagy nem helyesen beszélsz-e.
Én otthon évekig szenvedtem, amig meglett a nyelvvizsga. Ami nem ér semmit. Hála a magyar oktatási rendszernek, bemagoltatták a nyelvtant, amit soha nem tudtam használni, mert mindig azon agyaltam, hogy most melyiket és mit kell használni.
Kimentem külföldre és nem gondolkodtam, csak beszéltem. Élveztem a nyelvtudásom, mert senkit nem érdekelt, hogy were vagy was. Megértették.
Beszélj ahogy tudsz és örülj annak, hogy meg mersz szóllalni. Nem kell a tökélletes nyelvtan a nyelvtudáshoz.
Bárcsak ezt elhitetném az angol tanáraimmal :) anyám akart beíratni erre a tanfolyamra .. súlyos pénzeket fizet érte... szóval elvárja, hogy meg is tanuljam meg tudjam, ami jogos, de hát sokkal egyszerűbb lenne ha lenne lehetőségem arra, hogy kimenjek pl angliába vagy valahova.. de hát most nincs és kell a nyelvvizsga, szóval most ez van... :( nembaj februárban levizsgázom sztem aztán gó kresz :D talán az jobb lesz :D bár én is élvezem így az angolt, haverokkal is msnen jól eldumálgatunk néha angolul, szlengesen.. :)
többen mondták h egész jó az angolom, de angol tanárnál minden kis részlet számít :D
Was:egyes szám első és harmadik, a többi were. Vagy az ige nélküli mondatokban, csak létezést fejez ki, vagy a folyamatos múlttal ing-es alak, mint a példádban. Az egyszerű múlt kérdő mondatában van did, tagadó didn't, az egy lezárt cselekvésre utal, a folyamatos múlt pedig bizonyos ideig tartó cselekvésre. Példák: He was German:nincs cselekvés
He was waiting: Hosszabban várt, éppen várt, a while-os tagmondatok ilyenek
Did he go to the cinema? Elment a moziba? egyszer, a múltban
...while I wasn't looking, ezt még hozzáteszem a válaszomhoz. Míg én éppen nem néztem oda.
a did 1. alakkal áll, a was/were ing-gel (tehát "wasn't look" - ilyen nincs.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!