Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért van az, hogy évekig...

Miért van az, hogy évekig tanuljuk (ják) az angolt, még sem tudjuk a középfokot megcsinálni?

Figyelt kérdés
Elméletileg 500-600 óra elég kell, hogy legyen hozzá, mégis én jártam 9 hónapig naponta egy tanfolyamra, előtte 1 évig minden vasárnap, és még se ment? Miért nem? De, ha nem magamat nézem, hanem sok-sok fiatalt, aki általánosban 8 évig tanulja, középiskolába 4 évig, aztán még ismerek olyanokat is, akik utána egy munkanélküli által támogatott képzésben részt vett(ami több hónap), és így is nehezen ment neki.
2013. jún. 6. 15:38
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom, a tanfolyamon tanított tudás miért nem elég, lehet, hogy nem készültél otthon is külön (merthogy az is kell), vagy szimplán sz*r volt a képzés, de a suliban kevés helyen szedik szét gyengébb és erőbb angolosokra az orszályokat, ergo mindenki igazodik a gyengébbekhez, és vannak tanárok, akik túl hamar feladják, hogy bármiféle tudást is töltsenek a diákjaik fejében. Mi kábé 24-en voltunk angolosok, ebből 10 béna volt, úgyhogy alapszinten angoloztunk állandóan. nem fejlődtem semmit szerintem a középiskolai évek alatt. Ha tanulni akarom a nyelvet, egyedül kell tennem, különben most jól megbuknék az emelt angolon, amit 3 évvel a középszintű angol után szeretnék megcsinálni.
2013. jún. 6. 15:59
 2/16 anonim ***** válasza:
orszályok = osztályok
2013. jún. 6. 16:00
 3/16 anonim ***** válasza:
71%
Nem azért, hogy bántsalak, de a nyelvérzék is ugyanolyan tehetséget igényel, mint pl. hogy valaki jó matekos. Nem mindenki boldogul egyformán a nyelvekkel. Van, aki szerencsésebb, van aki kevésbé. :)
2013. jún. 6. 16:26
 4/16 anonim ***** válasza:
71%
Igaz amit a 3. ír de valljuk bem az a tudás amit középiskolában összeszedtek (nem angol szakos osztályban) nem ér fel a középfokú szinttel.
2013. jún. 6. 16:31
 5/16 anonim ***** válasza:
71%
+ tényleg nem mindegy a tanár, nálunk pl olyan, hogy tanítás nem sokszor van xDD
2013. jún. 6. 16:31
 6/16 anonim ***** válasza:
En angol szakos osztalyba jartam, ami heti ot angolt jelentett, es ebben is a halado csoportban (ket csoport volt). En ugy gondolom, hogy a tankonyvek maximum arra jok, hogy elussuk az idot, de egyaltalan nem kozepszintu erettsegi-nyelvvizsga nehezsegu feladatok vannak benne, hogy az emelt szintrol ne is beszeljunk. Masreszt az otlet maga, hogy temakra vannak osztva a konyvek nagyon jo, es hasznos, de nem eleg az uj szo, es raadasul meg csak nem is az adott tetel van benne kidolgozva amit meg lehetne tanulni, hanem valami "erdekes" cikk arrol hogy valami hiresseg hogyan futott be, vagy egy teszt arrol hogy mennyire vagy jo alvo. Ez egyszeruen egy ido utan unalmas es az ember nem is fejlodik egyaltalan. Sajnos nalunk meg a tanar sem eroltette meg magat, altalaban videot neztunk youtubeon, ami hasznos valamennyire de attol meg nem veletlenul nem ez az anyag.
2013. jún. 6. 16:51
 7/16 anonim ***** válasza:

Első vagyok!

Én is nyelvi elkőszítőbe jártam, heti 18 angolom van az első évben, de mondom, nem voltunk csoportokra szedve. A suli végére kibuktak a nem tanuló diákok, de addigra már késő volt újat tanulni angolból.

Szerintem itthon még nem igazán van kidolgozva a nyelvtanítás módszere, de sajnos néha muszáj vizsgázni vagy emeltezni nyelvből. Kicsit gáznak tartom, hogy nem adják meg a kellő tudást ahhoz, hogy az ember kínlódás vagy magántanár nélkül bejuthasson az egyetemre...

2013. jún. 6. 17:15
 8/16 anonim ***** válasza:
nekünk a suliban elég gyenge minőségben oktatták az angolt, viszont kb 14 év angol tanulás (ebből 4 főiskolai angol nyelvű képzés), és fél év Erasmus Angliában, már elmondhatom hogy nincs nehézségem vele, felsőfokon beszélem.
2013. jún. 6. 17:19
 9/16 anonim ***** válasza:

"Igaz amit a 3. ír de valljuk bem az a tudás amit középiskolában összeszedtek (nem angol szakos osztályban) nem ér fel a középfokú szinttel."

Hát azért ez tanár és csoport függő is. Nálunk a "haladó" csoportban, akik komolyan vették, elértek egy felső vagy felső közeli szintet. A gyenbébb csoportban is a többségnek középfoka bőven meg lett.

Hogy miért nem? Sok oka lehet. Lehet a tanár szar, a szint nem megfelelő, a diák nem hajlandó belefektetni erőt és azt várja hogy majd órán tanulja meg a nyelvet...

Sajnos ritkább, hogy a tanár, csoport és a iskolai feltételek is megvannak egy jól müködő nyelvtanuláshoz.

Ilyenek pl. hogy passzívot nem úgy magában nem tanítják, hanem igeidőnként 12 esetre bontva, mintha semmi közös nem lenne köztük...

Illetve szerintem az se nyerő, amikor teljesen analóg módon kell 20 igét 20 mondatban egy bizonyos igeidőbe rakni. (Pedig többnyire ilyen jellegűek a leggyakoribb munkafüzetben a feladatok)

2013. jún. 6. 17:27
 10/16 anonim ***** válasza:
Mi sem angol szakos osztály voltunk, most a haladó csoport 98 %-a emeltezett, és mindegyikőjüknek sikerült. Nekem is megvan a középfokúm. És mi magunktól is elég sok energiát fektettünk bele, bár tény és való, hogy a tanárunk is jó volt. Meg mi nem értük be a többi osztály által is megrendelt tankönyvvel, hanem kifejezetten olyat vettünk csoport szinten, ami B2 fokra készít fel.
2013. jún. 6. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!