Miért van az, hogy évekig tanuljuk (ják) az angolt, még sem tudjuk a középfokot megcsinálni?
Első vagyok!
Én is nyelvi elkőszítőbe jártam, heti 18 angolom van az első évben, de mondom, nem voltunk csoportokra szedve. A suli végére kibuktak a nem tanuló diákok, de addigra már késő volt újat tanulni angolból.
Szerintem itthon még nem igazán van kidolgozva a nyelvtanítás módszere, de sajnos néha muszáj vizsgázni vagy emeltezni nyelvből. Kicsit gáznak tartom, hogy nem adják meg a kellő tudást ahhoz, hogy az ember kínlódás vagy magántanár nélkül bejuthasson az egyetemre...
"Igaz amit a 3. ír de valljuk bem az a tudás amit középiskolában összeszedtek (nem angol szakos osztályban) nem ér fel a középfokú szinttel."
Hát azért ez tanár és csoport függő is. Nálunk a "haladó" csoportban, akik komolyan vették, elértek egy felső vagy felső közeli szintet. A gyenbébb csoportban is a többségnek középfoka bőven meg lett.
Hogy miért nem? Sok oka lehet. Lehet a tanár szar, a szint nem megfelelő, a diák nem hajlandó belefektetni erőt és azt várja hogy majd órán tanulja meg a nyelvet...
Sajnos ritkább, hogy a tanár, csoport és a iskolai feltételek is megvannak egy jól müködő nyelvtanuláshoz.
Ilyenek pl. hogy passzívot nem úgy magában nem tanítják, hanem igeidőnként 12 esetre bontva, mintha semmi közös nem lenne köztük...
Illetve szerintem az se nyerő, amikor teljesen analóg módon kell 20 igét 20 mondatban egy bizonyos igeidőbe rakni. (Pedig többnyire ilyen jellegűek a leggyakoribb munkafüzetben a feladatok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!