Német érettségin a szituációs párbeszédnek kb. milyen hosszúnak kell lennie?
Mondjuk én angolból fogok de szerintem nincs nagy különbség a két nyelv számonkéréséből.
Neknk azt csinálta a tanár, hogy egyes situációkhoz megkaptuk a válaszait/kérdéseit és az alapján kellett megcsinálni a sajátunkat. Nekünk ez 9-13 kérdés/válasz volt.
Őszintén megmondom, hogy teljesen hülye voltam németből anno érettséginél, de 58%-os lett...
Ráadásul a szóbelitől féltem a legjobban, hiába tanultam rá mint az állat..
Fogalmam sincs mennyi idő volt, de nem volt kevés, és nem volt sok. Ráadásul a tanárod fog kérdezni ugyebár, így ő irányítja vmilyen szinten... HA túl kevés, úgyis belekérdez :) Ha túl sokáig karattyolsz, akkor meg azért fogja kinyitni a száját :)
Köszönöm a válaszokat!
Nekünk sajnos nem adtak meg semmit, csak annyit mondtak, hogy az interneten elérhetőek a témakörök, azok alapján készüljünk fel. A 9 témakör kb. 50 darab tételét már kidolgoztam, de a szituációkat sajnos nem tudom hogyan tanuljam, egyáltalán hogyan készüljek fel belőle. Az a problémám, hogy pl. meg van adva szituációs helynek az, hogy hotel...na de a hotel témakört még annyiféleképpen bővíthetik, szűkíthetik, variálhatják, hogy még kidolgozni se nagyon lehet belőle egy párbeszédet :/ Nézegettem ma a könyvet a rövid párbeszédekkel, de nagyon gyengén kidolgozottak, szinte a lényegesebb dolgokba nem is megy bele mélyebben.
Szerintetek a szituációra így hogyan lehetne felkészülni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!