Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Német érettségin a szituációs...

Német érettségin a szituációs párbeszédnek kb. milyen hosszúnak kell lennie?

Figyelt kérdés
Van egy könyvem, amiben ki van dolgozva minden lehetséges szituáció, de kb. 3-3 gondolatjellel, amit rövidnek tartok. Nem mondták el az iskolában, hogy abból a 15 percből maga tétel és a szituáció részenként hány percet tesz ki. A tanárok kb. milyen hosszúra szoktál elhúzni a beszélgetést? Ha csak ezt a "rövidke" szituációt mondom el, az kevés?
2013. jún. 2. 12:17
 1/3 anonim ***** válasza:

Mondjuk én angolból fogok de szerintem nincs nagy különbség a két nyelv számonkéréséből.

Neknk azt csinálta a tanár, hogy egyes situációkhoz megkaptuk a válaszait/kérdéseit és az alapján kellett megcsinálni a sajátunkat. Nekünk ez 9-13 kérdés/válasz volt.

2013. jún. 2. 12:30
 2/3 anonim ***** válasza:

Őszintén megmondom, hogy teljesen hülye voltam németből anno érettséginél, de 58%-os lett...

Ráadásul a szóbelitől féltem a legjobban, hiába tanultam rá mint az állat..

Fogalmam sincs mennyi idő volt, de nem volt kevés, és nem volt sok. Ráadásul a tanárod fog kérdezni ugyebár, így ő irányítja vmilyen szinten... HA túl kevés, úgyis belekérdez :) Ha túl sokáig karattyolsz, akkor meg azért fogja kinyitni a száját :)

2013. jún. 2. 15:04
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nekünk sajnos nem adtak meg semmit, csak annyit mondtak, hogy az interneten elérhetőek a témakörök, azok alapján készüljünk fel. A 9 témakör kb. 50 darab tételét már kidolgoztam, de a szituációkat sajnos nem tudom hogyan tanuljam, egyáltalán hogyan készüljek fel belőle. Az a problémám, hogy pl. meg van adva szituációs helynek az, hogy hotel...na de a hotel témakört még annyiféleképpen bővíthetik, szűkíthetik, variálhatják, hogy még kidolgozni se nagyon lehet belőle egy párbeszédet :/ Nézegettem ma a könyvet a rövid párbeszédekkel, de nagyon gyengén kidolgozottak, szinte a lényegesebb dolgokba nem is megy bele mélyebben.

Szerintetek a szituációra így hogyan lehetne felkészülni?

2013. jún. 3. 00:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!