Német szóbeli érettségin mennyit kell beszélni?
Figyelt kérdés
Ha 10-15 lényegretörő, hosszabb mondatot mondok, az elég? Vagy most mennyit kell beszélni? Max.pontra gyúrok, ha ez számít.2013. máj. 27. 13:50
1/6 anonim válasza:
közép szint vagy emelt?
Bár egyiken se elég.
Középen először is kapsz néhány kérdést hobbyról, családról, ilyesmi. Aztán van még képleírás is, meg párbeszéd is a tanárral, szóval 10 mondat kb. ahhoz elég, hogy átmenjél.
Emelten kicsit másként van. Ott van önálló témakifejtés képi impulzus alapján 8 percen keresztül, illetve vita egy témáról a vizsgáztatóval.
2/6 A kérdező kommentje:
Tényleg, bocsi..középszintű. amúgy nálunk nincs képleírás. Viszont 40 tétel + szitu..csak magyarul is gáz ezeket betanulni...40et...nemhogy németül. Ezért kérdeztem, mert kb 15 mondatot mindegyikhez reálisnak találok.
2013. máj. 27. 15:56
3/6 anonim válasza:
hát persze hogy nincs meg a kép. Majd ott kapsz egyet, ami a 40 témából egyhez kapcsolódik, majd egy témához lesz a párbeszéd, általában vmilyen programszervezés, vagy ilyesmi. Illetve az elején egy-két kérdés, mint már mondtam. Ez tuti így lesz, emrt ez a követelmény és szabály középszinten. Tavaly voltam angolból, ezért tudom. de be is linkelem.
4/6 anonim válasza:
egyébként nem kell szóról-szóra tudni őket, csak tudj hozzá szólni a témához az a lényeg, legyen véleményed :)
5/6 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy ezt kéne, de nem, nálunk csak angolon van kepleíras, németnél nincs. Próbálom nem magolni...de uncsi. -,- =)
2013. máj. 27. 16:43
6/6 anonim válasza:
Persze, hogy kell beszélni, azért élő idegen nyelv!
Itt a vizsgaleírásnál megtalálod, mire hány pontot adnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!