Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Helyesek így ezek a mondatok?

Helyesek így ezek a mondatok?

Figyelt kérdés

(Zongorázni tanultam 6 évig.) I was studying to play piano for six years.

(Anyukám régen egy orvos volt.) My mum used to be a doctor.

(Úgy gondolom ez egy hazugság.) I guess it's a lie.

(Csak akkor menj el abba a boltba, ha szükséges.)

Only then you go to that shop if necessey.

(Ne menj be abba a szobába, mert apukám alszik!)

Don't enter to that room, because my dad is slpeeing!

(A lány, aki kölcsönadta a könyvét nagyon kedves.)

The girl, who lend me her book is very nice.

(Az egyetlen ember aki képes lehet elkapni azt a bűnözőt az én vagyok.)

The only man, who can catch that criminal, is me.

2013. jún. 1. 13:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

1. (Már egy ideje) tanulom. Ha nem tennéd folyamatosba (I've learned / learnt), akkor azt jelentené, hogy (már) megtanultam. (kipipálható lenne)

2. (Már egy ideje) javítgatja. Ua. mint az előző: She's mended azt jelentené, hogy megjavította, kész, pipálható.

3. Itt viszont megmondod a mennyiséget: 10 van kész, annyit lehet pipálni. Folyamatosban (I've been writing letters) azt jelentené, hogy írogattam leveleket, ezzel töltöttem az időm. Ha megmondod, hogy mennyit / hányat / hányszor, akkor azon van a hangsúly, hogy ennyi van kész, ennyi pipálható, tehát ilyenkor soha nem folyamatos – nagyon ritka kivétel, ha pl. párhuzamosan csináltál több dolgot. I've been reading three books in the last few days – három könyvet olvasok / olvastam egyszerre. Míg I've read 3 books = Hármat olvastam el, fejeztem be, pipálhatok ki.

2013. jún. 1. 14:47
 12/15 anonim ***** válasza:
Korábbi vagyok, csak családtag nickjével :S
2013. jún. 1. 14:48
 13/15 A kérdező kommentje:
Szóval ha mondjuk azt mondom hogy írok egy könyvet már 2011 óta akkor az ilyesmi lenne hogy: I've been writting a book since 2011?
2013. jún. 1. 14:50
 14/15 anonim ***** válasza:
Igen, csak 1 t-vel: writing :D
2013. jún. 1. 14:52
 15/15 A kérdező kommentje:
Upsz tényleg nem xD Bocsánat.
2013. jún. 1. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!