Valaki segítene németből? FONTOS!
Az első feladatsornál az ötödik feladat
An welchem Tag hast du Geburtstag? (Ich habe am ? 02. Januar Geburtstag)
Wann beginnt das Schuljahr? (Das Schuljahr beginnt am ersten September)
Wann feiern wir Neujahr?(Wir feiern am ersten Januar Neujahr)
Wann ist die Walpurgisnacht? (Die W.nacht ist am ?)
Wann heiratete der bayrische Kronprinz? (Der bayerische Kronprinz heiratete ?)
Hatos feladat
Ich habe ein Fahrrad, aber ich möchte lieber ein Motorrad
Wir fahren zum Balaton, aber wir möchten lieber zur Ostsee fahren.
Du bist erst 14 Jahre alt, aber du möchtest lieber
16 Jahre alt sein.
Die Kinder trinken jetzt Tee, aber sie möchten lieber Kakao trinken.
"Was würdest du machen" (Hetes feladat)
Wenn ich nach D fahren würde, würde ich viele Fotos machen
Wenn ich Taschengeld hätte, würde ich viele Bücher kaufen
Wenn ich einen Computer hätte, würde ich am Computer Hausaufgaben machen
WEnn ich Ende April im Harz wäre, würde ich an der Walpurgisnacht teilnehmen
Ha nem érted, akkor elmagyarázom mit kell csinálni, aztán próbáld meg:
A 4-es címe, hogy "lass mich" azaz hagyj engem/hagyd hogy én.. Szóval az első, hogy "te nem ismered még Józsefet,.." és folytatnod kell a lass mich-hel, azaz: "te nem ismered még Józsefet, hagyd hogy én bemutassam neked:" A következő, hogy "te még nem ismered az X sugarak (röntgen) történetét, hagyd hogy én elmeséljem neked." És így tovább.
A 8-as feladatnak a címe, hogy "én a te helyedben.."
Az első kérdés, hogy "miért Hannoverbe utaztál?" Neked azt kell erre válaszolnod, hogy "én a te helyedben Münchenbe utaztam volna". A másiknál "miért kamerát vettél?" válasz: "én a helyedben számítógépet vettem volna" és így tovább. Mindegyik mondat úgy kezdődik, hogy "ich an deiner Stelle"
A 9-esbe az a kérdés, hogy te hogyan mondanád. Az első, hogy tudni szeretnéd a videó árát. Mellé egy kérdést kell írnod, hogy "mennyibe kerül a videó?" A második, hogy nem vagy megelégedve az árával, ezt kell kifejezned. Pl. "nekem ez túl drága!" vagy amit akarsz. A barátodnak szülinapja van. Mit mondasz neki? Mondd hogy "boldog szülinapot" meg a többit is valahogy így.
A másik részénél is, hogy mit mondasz evés/ivás előtt stb.
10. feladatot biztos érted. El kell olvasni a szöveget, és válaszolni a kérdésekre. Minden kérdésre ott lesz a válasz a szövegben.
Amiket kihagytam azt előttem már leírták, én azért nem írtam. Azt nem néztem meg, hogy jó-e amit írtak.
Na most, hogy elmagyaráztam és érted mit kell csinálni, próbáld meg magad. Ha dolgoztál vele, átnézem, hogy jó-e, de helyetted akkor sem fogom megcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!