Hogy kell elképzelni az angol emelt szóbelit?
Láttam már a neten azt a hivatalos leírást, de én inkább személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi.
1. Hogy kell elképzelni a szituációs feladatot? Kihúzok egy lapot, amin rajta van, mit kell megérdeklődjek? Tudna valaki rá (tapasztalatbeli) példát mondani?
2. A témakifejtésnél vannak alpontok? Nagyon nehezek a témák? Ha nehéz témát húz valaki (például mi a papír története - merthogy egy ismerősöm ezt húzta), mennyire néznek szánakozón az előttük makogó személyre?
3. Az érvelést hogy kell elképzelni? Mindenképp oda-vissza működik a tanárral, vagy előbb én elmondom az érveimet, aztán ha tud, még ,,kötözködik", hogy még beszéltessen?
Tanár nélkül készülök rá, úgyhogy nem tudom, mi ennek az egésznek a menete. Kicsit izgulok, mert írni-olvasni tudok angolul, de a beszéd egy teljesen idegen dolog, sosem voltam mélyvízben, anno a suliban pedig csak annyit beszéltem angolul, amennyit muszáj volt, de az ottani kérdések meg meg sem közelítették az emelt szintet. Félek, hogy megbukok majd... Tanulok sokat, de beszélni akkor sincs kivel - a video chatet meg hiába ajánljátok, nem égetem magam idegenek előtt. :D A filmnézés nem rossz, de ezen az sem segít, mivel ők beszélnek, nem én.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!