Autodidakta módon SPanyolul tanult már valaki? hogy ment? Mennyi időbe telt neki, és milyen szintfélére siekrült eljutni?
Figyelt kérdés
Én most tanulom, magamtól, és nekem eddig egész jónak tűnik, és úgymond emg vagyok magammal elégedve .:)2013. máj. 20. 21:54
1/5 anonim válasza:
Igen, én, bár már rendelkezem egy középszintű portugál tudással, így sokkal könnyebb, meg amúgy privátban angolt is tanítok, így van némi fogalmam arról, hogy hogy a leghatékonyabb nyelvet tanulni. A nyelvtana könnyebb, mint a portugálé, azt játszva tanulom, a kiejtéssel kicsit bajban vagyok, ezért igyekszem kiejtős videókat, filmeket nézni, zenét hallgatok, dalszöveget fordítok. A kifejezések nagy része is ismerős már, de amúgy minden nap tanulok szavakat. A Colores könyvből tanulom, szuper nyelvkönyvnek tartom. Barátommal együtt tanulom, így jó, mert gyakorolni is tudjuk. Úgy 1 éven belül felsőfokra szeretnék eljutni.
2/5 A kérdező kommentje:
na ezt örömmel olvastam. Sok sikert a felsőfokra. És annyit kérdezhetek, hogy a portugál hogy jött nálad szóba? ugyanis nem igen népszerű iskolai oktatásban. :) a spanyol viszont inkább. :)
2013. máj. 22. 19:55
3/5 anonim válasza:
Köszi! Mikor egyetemre mentem (anglisztika szakra) lehetett választani egy minort (egy másik nyelv, amit angol mellett tanulhatok), spanyolt akartam, de ahhoz kellett volna előképzettség, így lett a portugál, mert ahhoz nem kellett. De nem bántam meg, gyönyörű nyelv, különösen az európai portugál.
4/5 anonim válasza:
Amúgy miből tanulsz? Tényleg csak ajánlani tudom a Colores könyvet, szerintem eszméletlen jól össze van rakva. Nem a lehúzásra megy, meg arra, hogy minél több részre felosszák az anyagot, hogy neked minél több könyvet meg kelljen venned.
5/5 A kérdező kommentje:
Én tanulok online, meséket fordítok, busuu.com -on csinálom a feladatokat, meg szókincset szerzek, közben dalokat amiket szeretek (pl natalia oreiro, bármi ami spanyolul van) olvasom, fordítom, meséket fordítok, és mesét nézek felirattal (nyelvtanulás szempontjából ugyanis az a legeslegjobb, érthetően bezsélnek, artikulálva, lassan és nincs tele szlenggel. meg rádió, szövegek, interjúk, stb nézése, hallgatása, napló azom a nyelven , tehát minden amit el lehet képzelni, és nagyon jólmegy szeritnem. :)
2013. máj. 23. 21:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!