Középfokú nyelvvizsga angolból?
Sok helyen lehet tenni: Origó, Pitman, ECL, TELC, BME, Társalgó.. mindegyikért kapsz plusz pontot.
Az egynyelvű azt jelenti, hogy minden angolul van, még a feladat meghatározása is.
A kétnyelvű pedig, hogy a feladatok és meghatározások magyarul vannak, és itt fordítani is kell.
Igen, mindegyik + 35 pontot ér.
Nem ajánlom egyiket se.
Ha szeretsz fordítani, és jó vagy nyelvtanból akkor: Origó, vagy BME
Ha pedig inkább a szókincsed jó akkor ECL, TELC
Én BME-n voltam és a vizsgáztatók nagyon rendesek voltak, színvonalas és igazságos is. És itt egyedül szóbelizel, és nem párban.
A: írásbeli
B: szóbeli
C: komplex - erre fogsz valószínűleg te is menni, és csak ezért kapod meg a 35 pontot
A, B és C típus van, előttem szóló pontosan leírta, hogy melyik mit jelent.
Ne keverd össze ezekkel: A1,A2,B1,B2,C1,C2. Ezek különböző szinteket jelölnek. A középfok megfelel a B2-nek.
Egy középfokú(B2es)C-típusú(szóbeli+írásbeli=komplex) nyelvvizsga 35 pontot ér.
Az árak változók, egy rész(szóbeli vagy írásbeli)8-12 ezer, a komplex ennek kb duplája, mert akkor mind a két részt egyszerre teszed le. Szóval kb 20-30ezerből kijön (ha nem buksz meg)
Az egynyelvű ált. nemzetközileg elfogadott, a kétnyelvű pedig csak Magyarországon. Az utóbbi a feladatok instrukcióit magyarul írja le, és tartalmaz fordítást. Az egynyelvűben minden angolul van és nincs fordítás.
Többfajta vizsgaközpont létezik, valamelyik csak egynyelvű/kétnyelvű, valamelyik mind a 2 fajta vizsgát szervez.
Tipikusan egynyelvű a TELC, ECL, stb. Kétnyelvű az Orgió, BME. Az Euronál azt hiszem mindkettő van, de az egyes honlapokon bővebben tudsz tájékozódni.
Először a vizsga típusát(egy/kétnyelvű) kell kiválasztani, és azt, hogy melyik nyelvvizsgaközpontban szeretnél vizsgázni(TELC,ECL, amiket előbb soroltam, stb.)
Ebben segítenek az alábbi linkek:
Ha megvan, hogy pontosan melyik vizsgát szeretnéd letenni, akkor tanulmányozod az adott vizsgáztató hely honlapját. Ott fel lesznek tüntetve az időpontok és a helyszínek, hogy mikor, hol lehet vizsgázni.
Kb. ennyit hirtelen:)
Ha van kérdésed, írj nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!