Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Középfokú nyelvvizsga angolból?

Középfokú nyelvvizsga angolból?

Figyelt kérdés
Milyen "fajtái" vannak, milyenek a lehetőségek, melyik típusa ér a legtöbb pontot, mennyi kerülnek, mikor és hol lehet ilyet tenni? Körülbelül ezek érdekelnének! Köszönöm
2009. okt. 3. 13:17
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
És mégvalami, mit jelent az hogy EGYNYELVŰ vagy hogy KÉTNYELVŰ?
2009. okt. 3. 13:21
 2/11 anonim ***** válasza:
76%

Sok helyen lehet tenni: Origó, Pitman, ECL, TELC, BME, Társalgó.. mindegyikért kapsz plusz pontot.

Az egynyelvű azt jelenti, hogy minden angolul van, még a feladat meghatározása is.

A kétnyelvű pedig, hogy a feladatok és meghatározások magyarul vannak, és itt fordítani is kell.

2009. okt. 3. 13:30
 3/11 A kérdező kommentje:
köszönöm! Melyik típusút ajánljátok?
2009. okt. 3. 13:32
 4/11 A kérdező kommentje:
Mindegyik ugyanannyi pontot ér majd?
2009. okt. 3. 13:33
 5/11 anonim ***** válasza:
83%
Van A, B és C típus. A C a komplex, tehát írásbeli és szóbeli is, ezért jár a 35 pluszpont. Külön A-ért, vagy külön B-ért nem jár semmi. (Viszont ha úgy csinálod, h először az A-t, utána a B-t, az C-nek számít) Egyébként a nyelvvizsgarendszerek között sincs rangsorolva, h az egyikért ennyit, a másikért annyit kapsz. Szerintem ECL-el, vagy Euroval érdemes próbálkozni.
2009. okt. 3. 13:37
 6/11 anonim ***** válasza:
83%

Igen, mindegyik + 35 pontot ér.

Nem ajánlom egyiket se.

Ha szeretsz fordítani, és jó vagy nyelvtanból akkor: Origó, vagy BME

Ha pedig inkább a szókincsed jó akkor ECL, TELC

Én BME-n voltam és a vizsgáztatók nagyon rendesek voltak, színvonalas és igazságos is. És itt egyedül szóbelizel, és nem párban.

2009. okt. 3. 13:37
 7/11 anonim ***** válasza:
76%
Ja, és szerintem az egynyelvű egyszerűbb.
2009. okt. 3. 13:38
 8/11 A kérdező kommentje:
Meglátom majd még az év végéig kialakul. Most járok magántanárhoz felkészítésre!és mi ez az A B C típus? Az A az a szóbeli? a B az írásbeli?:S vagy..?
2009. okt. 3. 13:40
 9/11 anonim ***** válasza:
78%

A: írásbeli

B: szóbeli

C: komplex - erre fogsz valószínűleg te is menni, és csak ezért kapod meg a 35 pontot

2009. okt. 3. 13:46
 10/11 anonim ***** válasza:

A, B és C típus van, előttem szóló pontosan leírta, hogy melyik mit jelent.

Ne keverd össze ezekkel: A1,A2,B1,B2,C1,C2. Ezek különböző szinteket jelölnek. A középfok megfelel a B2-nek.

Egy középfokú(B2es)C-típusú(szóbeli+írásbeli=komplex) nyelvvizsga 35 pontot ér.

Az árak változók, egy rész(szóbeli vagy írásbeli)8-12 ezer, a komplex ennek kb duplája, mert akkor mind a két részt egyszerre teszed le. Szóval kb 20-30ezerből kijön (ha nem buksz meg)

Az egynyelvű ált. nemzetközileg elfogadott, a kétnyelvű pedig csak Magyarországon. Az utóbbi a feladatok instrukcióit magyarul írja le, és tartalmaz fordítást. Az egynyelvűben minden angolul van és nincs fordítás.

Többfajta vizsgaközpont létezik, valamelyik csak egynyelvű/kétnyelvű, valamelyik mind a 2 fajta vizsgát szervez.

Tipikusan egynyelvű a TELC, ECL, stb. Kétnyelvű az Orgió, BME. Az Euronál azt hiszem mindkettő van, de az egyes honlapokon bővebben tudsz tájékozódni.

Először a vizsga típusát(egy/kétnyelvű) kell kiválasztani, és azt, hogy melyik nyelvvizsgaközpontban szeretnél vizsgázni(TELC,ECL, amiket előbb soroltam, stb.)

Ebben segítenek az alábbi linkek:

[link]

[link]

[link]

[link]

Ha megvan, hogy pontosan melyik vizsgát szeretnéd letenni, akkor tanulmányozod az adott vizsgáztató hely honlapját. Ott fel lesznek tüntetve az időpontok és a helyszínek, hogy mikor, hol lehet vizsgázni.

Kb. ennyit hirtelen:)

Ha van kérdésed, írj nyugodtan.

2009. okt. 3. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!