Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen tankönyveket ajánlotok?

Milyen tankönyveket ajánlotok?

Figyelt kérdés

Miből Tanulható úgy az angol nyelv, hogy nem a nyelvtani magyarázótokon keresztül kell azt elsajátítani. (alany, ige, főnév, birtokos viszony, létige…….stb) Mert én mindig is hadilábon álltam a Magyar nyelvtannal, és ezek nekem nem mondanak semmit.

Ill, lehetséges a nyelvtan nélkül elsajátítani?

2009. okt. 2. 18:05
 1/6 anonim ***** válasza:
Olyan tankönyv nincs, amelyikben nincs nyelvtan. És azt ne mondd nekem, hogy angolul megtanulni képesnek érzed magad, és szófajokról, mondatrészekről szóló alapvető tudnivalókat megtanulni (ez max 20 perc, általános iskola 4.-6. osztály) meg nem. Ha annyira nem akarsz a nyelv szerkezetével foglalkozni, akkor nézz filmeket, szöveges rajzfilmeket, olvass kétnyelvű könyveket, chatelj szótárral, van olyan gyerek, aki a Cartoon Networkről tanult meg angolul.
2009. okt. 2. 19:01
 2/6 anonim ***** válasza:

Az előzőre reagálva én pont Cartoon Network-ről tanultam meg :D Addig néztem, amíg elkezdett értelme lenni a dolgoknak. Tulajdonképp annyiszor mondják ugyanazt, hogy egy idő után már nem is kell gondolkozni a szerkezeten, csak rávágni azt a mondatot, amit 1000-szer hallottál már (nálam kb így működik).

Nagy előnye, hogy én nem csak angolul beszélek, hanem gondolkodni is tudok, magyarul nem kell direkt fordítanom magamnak hanem már az angolból felfogom mit mondott az illető. Illetve másik előnye, hogy minden különösebb nyelvtani tudás nélkül érzed, ha egy mondatban nem stimmel valami.

2009. okt. 3. 11:27
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Nos, én ara gondoltam, ahol nem nyelvtani magyarázatokkal tanítják az Angol nyelvet.

Magyarul beszélni sem a nyelvtan órán tanultam meg, ezért kérdezem, hogy van olyan nyelvkönyv, ahol másként szerezhető meg az Angol nyelv elsajátítása.

A szavakat tanulom, BBC-t is hallgatok, sok Angol nyelvű Magyar feliratos filmet is nézek.

2009. okt. 3. 12:47
 4/6 anonim ***** válasza:
Nos nézz filmeket vedd körül magad az angollal. Aztán majd kiderül hogy mennyire ragadnak a szavak. Egyik ismerősöm perfektül tudja a németet, de fogalma sincs róla hogy mit jelentenek a nyelvtani kifejezések. A youtube-on készítenek ilyen saját szerkesztményű Learn English! videokat lehet hogy segít neked.
2009. okt. 3. 14:26
 5/6 anonim ***** válasza:

Pont most hallottam erről a könyvről: Autoritmia. Azt nem mondom, hogy ajánlom, mert nem ismerem, de nézz utána.

[link]

első

2009. okt. 3. 18:55
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm
2009. okt. 3. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!