Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nyári diákmunka Németországban?

Nyári diákmunka Németországban?

Figyelt kérdés

Szeretném tudni h milyen lehetőségeim vannak nyáron német nyelvterületen (főleg Németországban/Ausztriában)diákmunkát/nyári munkát szerezni. 16 éves vagyok, (még idén betöltöm a 17-et ha ez fontos) kb. középszinten beszélek németül.

Nem is a munka a fontos nekem, hanem az, hogy gyakorolhassam a nyelvet, magabiztosan beszéljek.

Tud valaki segíteni, hogy hogy érdemes elkezdeni keresgélni, olyan szervezet ami segít ilyet megszervezni? Vagy aki volt hasonló helyzetben annak a története is érdekelne! Bármi ötlet! :)

A válaszokat előre is köszönöm!

2013. máj. 15. 22:15
 1/1 anonim ***** válasza:

18 év felett valószínű, hogy fogsz kint kapni munkát, és 16 évesen nem is ajánlanám hogy kimenj egy idegen országba középfokú nyelvtudással, ha nincs aki vigyázna rád. elég sok emberről hallani, hogy elviszik őket kényszermunkára amikor külföldön próbálnak szerencsét, fiatalként ezért egész jó célpont lennél, főleg, ha lány vagy.

szerintem egyelőre keress a városodban német anyanyelvű embert, akivel összebarátkozol, vagy beszélgetsz vele heti párszor egy órát, csak a nyelvtudás miatt úgy hogy fizetsz neki.

próbálj neten keresni német barátokat, az is segíthet, nekem az angollal volt ez.

ha nagyon ki szeretnél menni, pár hetes nagyaralás német nyelvterületen is sokat segíthet, ha tudatosan keresed a kontaktust a németekkel, és rengeteget beszélsz, kérdezel, stb.

2013. máj. 16. 08:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!