Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit jelent az a sor ebben a...

Mit jelent az a sor ebben a dalszövegben?

Figyelt kérdés

The Strokes - Heart In a Cage

,,Well I don't feel better

When I'm fucking around

And I don't write better

When I'm stuck in the ground

So don't teach me a lesson

Cause I've already learned

Yeah the sun will be shining

And my children will burn"

Szó szerint én is le tudom fordítani, de nem tudom, hogy kellene értelmezni...

2013. máj. 15. 19:35
 1/4 A kérdező kommentje:
Ja az lemaradt, hogy az utolsó sor szúrja a szemem.
2013. máj. 15. 19:36
 2/4 anonim ***** válasza:

napégette lesz a bőre, leég a gyereke

a kontextus (szövegkörny.) miatt sztem: ez is egy ilyen 'atyai' jótanács,h ne menj a napra, ő meg így válaszol kb.: tudom, tudom

Hogy miért vonatkozhat ez a gyerekeire?

Az ugrott be elsőre, hogy esetleg a globális felmelegedés, ózonlyuk téma...

2013. máj. 15. 19:47
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

nem érzem jobban magam, amikor itt vagyok, és nem írok jobban, amikor a földön vagyok.

ne próbáld meg megmondani, hogy mit tegyek, mert már megtanultam, hogy a nap sütni fog és a gyerekeim elégnek.

ez már versértelmezés. a nap sütni fog, vagyis lesz remény, világosság, vagy ahogy értelmezni szeretnéd.

és a gyerekeim elégnek, vagyis tök mindegy hogy mennyire jó lesz, akkor is bekövetkezik a pusztítás. a gyermekeim alatt érthet kb bármit amit eddig létrehozott, erőt fektetett bele. a lényeg, hogy pusztulás lesz :D

2013. máj. 15. 20:30
 4/4 A kérdező kommentje:
Áh, kár... Szerettem volna, hogy kiderüljön, hogy nem ennyire pesszimista az a sorocska. De azért köszönöm. :)
2013. máj. 17. 00:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!