Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Egy év alatt mennyit lehet...

Egy év alatt mennyit lehet fejlődni angolból?

Figyelt kérdés

Most vagyok 12.-es szakközép iskolában, idén érettségizek. Még nem biztos, de érettségi után lehet elmegyek UK-ba au-pairkedni. 18/f vagyok, nemtudom ez mennyire baj. Mármint az h fiú vagyok, és nem lány... mindegy, nem ez a kérdés :D

Ha eltöltenék ott 1 évet, de nem járnék ott nyelvtanfolyamra, akkor is sokat fejlődne az angoltudásom?

Vagy érdemes ilyen esetben nyelvtanfolyamra is járni? Nem túl drága az? Jelenleg szerintem a középfok alatt van a tudásom egy kicsivel.

Bocsi a rengeteg kérdésért, de ez engem mind érdekelne :D

Köszönöm a válaszokat előre is

2009. okt. 1. 20:06
 1/8 anonim ***** válasza:
Az tőled függ, hogy mennyit fejlődsz. A családnál valószínűleg nem sokat, mert jó eséllyel ázsiai bevándorlók. A tanfolyam, ahol sokan vagytok, szintén mindenféle külföldivel, nem elég. Leghasznosabb az, ha jártadban-keltedben mindenkivel beszédbe elegyedsz, nézed a tévét, könyvet, újságot olvasol, színházba, moziba jársz - szóval élsz. Már amennyire az időd a munkától engedi.
2009. okt. 1. 20:19
 2/8 A kérdező kommentje:

Hát ezt most nem értem... Miért lennének "jó eséllyel ázsiai bevándorlók"?

Olyan családhoz mennék akik anyanyelvi angolok.

2009. okt. 1. 20:25
 3/8 anonim ***** válasza:
Az au-pairek beszámolóiból az derül ki, hogy sokkal több a nem angol alkalmazó család, mint az angol. Nagy Britannia nagyon soknemzetiségű ország, főleg a nagyvárosok. Persze, te kikötheted, hogy csak angol családhoz mész, az valószínűleg hasznosabb nyelvileg.
2009. okt. 1. 21:16
 4/8 A kérdező kommentje:
oké, ezt mind értem, de ha a tudásom most majdnem középszintű, és jövőre kimegyek egy évre angliába akkor 1 év alatt elérhetem a felsőfokot?
2009. okt. 2. 21:18
 5/8 A kérdező kommentje:
vagy azt hogy az angol beszéd magától menjen, ne kelljen gondolkodnom semennyit. lehetséges ez? az akcentus nem lényeg
2009. okt. 2. 21:19
 6/8 Vörösnefelejcs ***** válasza:

Szerintem nem elég egy év. Persze, nem tudni, most hol áll a nyelvtudásod...

Egy év akkor lenne elég, ha most mondjuk már középfokon állsz. Ha azért mész, hogy nyelvet tanulj, akkor ne sajnáld a pénzt a tanfolyamra. Amennyire én tudom, az au paireknek a fogadó család fizeti a tanfolyamot.

Ezek a tanfolyamok viszont különbözőek lehetnek - van, ahol a tanár gyenge, van, ahol a többi tanuló lustasága alaposan visszafoghatja az egész csoportot. Bárhogyan is, ha más lehetőséged nincs a beszélgetésre, akkor menj.

Az au pairek nagyon furcsak szavakkal kezdenek, gondolj bele: az első héten tudni fogod a cumisüveg és a pelenka nevét, egy csomó gyerekjátékét, stb. de ennek későbbi gyakorlati haszna csak alig van. Az egyetlen, amire jó, hgoy a nyelvi fordulatok, a nyelvtan automatizálódik, nem nyogsz, ha angolul kell megszólalni. :) Egy kalappal!!

2009. okt. 3. 12:44
 7/8 A kérdező kommentje:

köszönöm a választ :D

szerintem középfok körül vagyok, meg értem is az angolt, meg ha hallok egy hétköznapi angol szöveget annak legtöbbször megértem a kb. 80%-át.

2009. okt. 3. 21:11
 8/8 anonim ***** válasza:
szerintem vagy 1 nyelvtanfolyam, vagy magántanár (aki csak téged max. 2-3 másik személyt is tanít)
2009. okt. 8. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!