Egy év alatt mennyit lehet fejlődni angolból?
Most vagyok 12.-es szakközép iskolában, idén érettségizek. Még nem biztos, de érettségi után lehet elmegyek UK-ba au-pairkedni. 18/f vagyok, nemtudom ez mennyire baj. Mármint az h fiú vagyok, és nem lány... mindegy, nem ez a kérdés :D
Ha eltöltenék ott 1 évet, de nem járnék ott nyelvtanfolyamra, akkor is sokat fejlődne az angoltudásom?
Vagy érdemes ilyen esetben nyelvtanfolyamra is járni? Nem túl drága az? Jelenleg szerintem a középfok alatt van a tudásom egy kicsivel.
Bocsi a rengeteg kérdésért, de ez engem mind érdekelne :D
Köszönöm a válaszokat előre is

Hát ezt most nem értem... Miért lennének "jó eséllyel ázsiai bevándorlók"?
Olyan családhoz mennék akik anyanyelvi angolok.

Szerintem nem elég egy év. Persze, nem tudni, most hol áll a nyelvtudásod...
Egy év akkor lenne elég, ha most mondjuk már középfokon állsz. Ha azért mész, hogy nyelvet tanulj, akkor ne sajnáld a pénzt a tanfolyamra. Amennyire én tudom, az au paireknek a fogadó család fizeti a tanfolyamot.
Ezek a tanfolyamok viszont különbözőek lehetnek - van, ahol a tanár gyenge, van, ahol a többi tanuló lustasága alaposan visszafoghatja az egész csoportot. Bárhogyan is, ha más lehetőséged nincs a beszélgetésre, akkor menj.
Az au pairek nagyon furcsak szavakkal kezdenek, gondolj bele: az első héten tudni fogod a cumisüveg és a pelenka nevét, egy csomó gyerekjátékét, stb. de ennek későbbi gyakorlati haszna csak alig van. Az egyetlen, amire jó, hgoy a nyelvi fordulatok, a nyelvtan automatizálódik, nem nyogsz, ha angolul kell megszólalni. :) Egy kalappal!!
köszönöm a választ :D
szerintem középfok körül vagyok, meg értem is az angolt, meg ha hallok egy hétköznapi angol szöveget annak legtöbbször megértem a kb. 80%-át.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!