Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan lehet szóbeli németben...

Hogyan lehet szóbeli németben segíteni?

Figyelt kérdés
Egyik barátnőm kérdezte, hogy tudnék-e neki segíteni. Én közép és felsőfok között vagyok, ő most kezdte nemrég. Nem is a nyelvtannal meg a szavakkal van problémája, hanem hogy nem mer megszólalni. Viszont nekem meg ilyen téren (korrepetálás) nincs tapasztalatom, és nem tudom hogy adjam át neki a tudást. Írjak rövid párbeszédeket, és az alapján "beszélgessünk"? Vagy csak témákat? Kezdjek el kérdezni tőle valamit, ő meg válaszol és én kijavítom? (elég keveset tud még, így honnan tudjam, hogy milyen szavakat tud vagy nem?) Esetleg kezdetben hallgassunk együtt a tankönyvhöz tartozó hanganyagokat? Légyszi adjatok tanácsot!
2013. máj. 9. 09:51
 1/3 anonim ***** válasza:

Sztem alap párbeszédekkel kezdjetek. és fejlődjetek fokozatosan

pl.

Grüß Gott!

-Wie heißt du?

- wo wohnst du? stb...

2013. máj. 9. 09:59
 2/3 anonim ***** válasza:

Ja és együtt felesleges hallganotok hanganyagot.

Ő kezdjen el valami egyszerűt hallgatni sülve főve amikor csak tudja és ha gondja van a megértéssel akkor forduljon hozzád!

2013. máj. 9. 10:03
 3/3 anonim ***** válasza:

Vegyétek át a ragozást

(Lehet hiányosságai vannak)

Magyarázd el neki azokat a részeket, amiket nem ért

(Kérdezd meg, mit nem ért)

2013. máj. 9. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!