Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » 3 nyelv tanulás egyszerre?...

3 nyelv tanulás egyszerre? (többi lent)

Figyelt kérdés
13éves vagyok és 8osztályos gimnáziumba járok (most vagyok 6.os) Németet kaptam a latin mellé közelezően..A németet elég jól értem, a tanár lassan de érthetően adja az anyagot a latint még 1 évig kell majd tanulnom és lefogom válltani majd. Elszeretnék kezdeni oroszul tanulni itthonról...Össze fogom keverni a nyelveket? Megterhelő lesz ha (szerintem elég fiatalon) ennyi nyelvet tanulok egyszerre? csak azért merült fel ez a kérdés mert 4évig tanultam külön tanárnál is angolt és amikor németre váltottam akkor kevertem a két nyelvet, bár elég hamar megszoktam. köszi a válaszokat :)))

2013. ápr. 26. 20:22
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, hogy keverni fogod, max. egy hétig, amíg bele nem rázódsz, de az sem valószínű. :)

Két nyelvet szinte mindenhol tanulnak egyszerre, a harmadikat meg hobbinak vennéd hozzá, tök más módszerrel, nyilván, máskor, más ritmusban... Nem kevernéd össze, mert nem is hasonlít a helyzet sem, amikor használnád.

Szerintem nyugodtan vágj bele. :)

2013. ápr. 26. 20:28
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az angol meg a német "egy tőről fakad" tehát elképzelhető, hogy néha keveri az ember, de az orosz például teljesen más milyen, szerintem lehetetlen keverni. Amúgy mindig is csodáltam akiknek ennyire jó a nyelvérzékük. Én az angollal, meg a némettel is nehezen boldogultam/ok.
2013. ápr. 26. 20:43
 3/9 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat ment a zöld :))) azt hiszem belvágok az oroszba
2013. ápr. 26. 21:57
 4/9 anonim ***** válasza:

Latint nem szeretted?

Ha orvosira akarnál menni,még jól jöhet

2013. ápr. 27. 00:32
 5/9 anonim ***** válasza:

Az oroszt nem fogod "keverni" egyik nyelvvel sem

(annyira más)

2013. ápr. 27. 00:33
 6/9 anonim ***** válasza:
Mindenesetre Sok Sikert
2013. ápr. 27. 00:34
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
A latint én is utáltam, pedig amúgy imádok nyelveket tanulni...
2013. ápr. 27. 08:53
 8/9 A kérdező kommentje:
Magát a nyelvet szeretem (latin). Viszont olyan tanár mellett amilyet kaptunk lehetetlen jól tanulni, meg amúgy sem orvosira mennék :) Tehát pl. a németet meg, mint nyelvet utáltam, de a tanár olyan jó módszerekkel tanít, hogy öröm a tanulás....
2013. ápr. 27. 12:07
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Sok sikert az orosz nyelvtanuláshoz, én is külön kezdtem el, az oroszt tényleg nehéz keverni más nyelvekkel, egyrészt a cirill írásrendszeréről. Oroszul szerintem nagyon könnyű tanulni, nem okozhat nagyobb gondot, hiszen, ha megtanultad a betűket, és le is tudod írni azokat, akkor utána már megy.
2013. ápr. 30. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!