Szerintetek melyik nyelvet vegyem fel másodikként a német mellé?
köszi!
azt még kihagytam,hogy mit gondoltok arról,hogy a német mellé felvennék valamit,mondjuk az angolt és harmadik nyelvnek a latint? mert a gimi ahová megyek,kínál ilyen lehetőséget is..nehéz lenne 3nyelvet egyszerre tanulni?
1. Mindenképpen az angolt vedd fel. Hiába utálom én ezt a nyelvet, akkor is nyilvánvaló, hogy valószínűleg ez a leghasznosabb mostanában.
2. 3 nyelv szerintem sok lenne, ráadásul az ilyen szakkör szerű nyelvoktatás olyan mint halottnak a csók. Pláne a latin. Szokták mondani, hogy akkor jó a latin, ha jogásznak vagy orvosnak még, de ez is butaság, mivel az orvosnak és a jogásznak sem kell tudnia latinul se beszélni se írni, csak "pár" szakszót kell tudnia. De azoknak a megtanulásában semmit sem segít, ha előtte pár évig a latin egyébként nagyon bonyolult nyelvtanával szenvedsz. Latin nyelvet tényleg csak akkor érdemes tanulni, ha az ember hobbijának tekinti a nyelvtanulást (vagy ha nagyon komoly irodalomtörténész akar lenni).
értem.
és a némethez képest mennyire nehéz?
egyébként tolmács,fordító szeretnék lenni,bár a jogászon is gondolkodtam :D mondjuk az utóbbi nekem elérhetetlennek tűnik..
Én is az oroszt ajánlanám.
Nagyon sok helyen már ezt a nyelvet is kérik.
Lehet, hogy az angol világnyelv, sőt biztos, de hogyha a kérdező itt akar elhelyezkedni Magyarországon, akkor én a német mellé az oroszt ajánlanám.
Ezt olvasd el. Egyébként én is most kezdtem el hobbi szinten gyakorolni az orosz nyelvet.
Hévíz, Keszthely nyáron tele van oroszokkal.
Ezért jó, ha alapszinten tud az ember beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!