Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan lehetne kiküszöbölni...

Hogyan lehetne kiküszöbölni ezt a problémát?

Figyelt kérdés

Most fogok érettségizni, és az angol szóbelitől rettegek, mert a legnagyobb problémám, hogy nem tudok összefüggően beszélni. Miután felelek, a tanárom mindig mondja, hogy nagyon jó a szókincs, a nyelvtan is szinte tökéletes, de nagyon akadozik a beszédem. Ő persze próbál vigasztalni, hogy inkább legyen pontos nyelvtanilag, minthogy gyorsan mondom mindenféle hibákkal, de az az igazság, hogy a tanárom elég vajszívű.

Szóval félek, hogy emiatt le fognak majd pontozni (emelt szint, egyébként)

2013. ápr. 23. 22:37
 1/8 anonim ***** válasza:

Hát szerintem még van jelentős időd, és bárhogy is vesszük az hogy angolból emeltezel az elég sok terhet vesz le rólad, mert annak a szóbelijére amúgy viszont nem nagyon kell tanulni.

Szerintem elég egyértelműen csak egy módja van: beszélges angolul. Ha lehet valakivel élőben, ha nem akkor akár magadban vagy chat is valamennyire jó (bár valódi beszéd jobb lenne).

Gyakorláson kívül szerintem nincs más útja ennek.

2013. ápr. 23. 22:51
 2/8 anonim ***** válasza:

Ne izgulj már nnyira

Először az írásbeli van

Azzal foglalkozz

(Beszélmi majd csak a szóbelinél kell)

2013. ápr. 23. 23:48
 3/8 anonim ***** válasza:

Addig ki tudod még a tételeket is "dolgozni",

hogy jobban menjen a duma

Az írásbelin inkább a nyelvtan fontos

2013. ápr. 23. 23:49
 4/8 anonim ***** válasza:
Én is csak azt tudom javasolni, hogy próbálj meg minél többet beszélni angolul. Ha nincs kivel, akkor akár "fejben" is, amely bár nyilvánvalóan nem ad visszajelzést, de legalább hozzászoksz ahhoz, hogy angolul gondolkodj, és "élesben" is jobban fog menni.
2013. ápr. 24. 00:14
 5/8 anonim ***** válasza:

Mióta a nyelvvizsgákat megfeleltették a KER- nek, azóta a nyelvtant nem pontozzák túl! Hiába érettségi, akkor sem.

Sokkal jobb eredményt lehet elérni a jó kommunikációval, kifejezőkészséggel, nézz utana a neten a pontozásoknak.

Tippként: tanuld meg a kedvenc angol dalaidat, és nézz angol nyelvű adókat. Az se gond, ha gyerekműsor, sőt! Azoknak egyszerübb és érthetőbb a szövege. Ha csak a hátterben megy, már az is jó.

2013. ápr. 24. 10:41
 6/8 anonim ***** válasza:

De most emeltre mész?

Vagy miért kell ennyire parázni

2013. ápr. 24. 17:24
 7/8 anonim ***** válasza:
A sima középszintűn meg nincs akkora követelmény
2013. ápr. 24. 17:25
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi a tanácsokat :)

Igen, szoktam angolul gondolkodni, meg ilyenek, sokáig tart ugyan összerakni, de küszködöm vele, meg próbálom beleképzelni magam, és hát nem megy rosszul, de amint ott leszek élesben, már nem fog ilyen jól menni.

A Disney csatornát szoktam angolra állítani :D A megértésével nincs gond, csak az önálló beszéddel.

Az a legfőbb gond, hogy túl akarom bonyolítani, mert úgy gondolom, hogy ez még középszinten elment, itt viszont már bonyolultabb szavakat, szerkezeteket kell használni.

Igen, emeltre megyek, középszintűt már tettem 2 éve.

2013. ápr. 24. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!