14 éves srác vagyok aki nagyon meg szeretne tanulni angolul. Tudnátok módszereket javasolni?
Akkor valamennyire már tudsz
Jó az, ha valakinek stabilak az alapjai
Nyilván csak a hallott szövegértést tudod filmekkel gyakorolni (erre viszont nagyon alkalmas), valamint a szókincsedet gyarapítani, de önmagában messze nem elég, helyesen írni is tudni kell, hogy ne nézzenek hülyének, mert azt sem tudod, mi a they're their és there közti különbség, mint ahogy az sok youtube-kommentnél látszik.
Ez utóbbira pl angol Wikipedia bújását tudom ajánlani, illetve ez is tudja bővíteni a szókincsedet (valamint ismeretterjesztésre is jó:))
Azonban ezek sajnos csak "passzív" irányú képességeidet fejlesztik, ha beszélni vagy írni kell, nem elég.
Szerintem egyébként nem feltétlenül kell nyelvtanár (én is inkább az autodidakta módon tanultam meg, persze volt középiskolából alap), csak utóbbi jelentősen le tudja egyszerűsíteni a dolgodat, valamint azonnal van visszajelzésed.
A filmnézés tényleg jó ötlet, nekem nagyon sokat fejlődött tőle a szókincsem.
Esetleg, ha szeretsz olvasni (nem muszáj ilyen komoly dolgokra gondolni, a Harry Potter is tökéletes például, bármi) kikeresed angolul a könyvet és egy szótárral elkezded olvasni. Nem fogod az összes kifejezést megjegyezni, de sokat fejleszt. Persze ez nagyon kezdőknek nem ajánlott, egy középszint azért kell hozzá....
Sok hanganyag található és pdf nyelvkönyv van fent a neten.
tanár nélkül nem hiszem, hogy meglehet tanulni maximum az alap kezdő szintet. Kell olyan akivel beszégetni tudsz gyakorolni esetleg a hibákat is kijavítja.
Én egy eléggé "neves" suliba járok, de még a heti 4 órával is alig tanultam meg valamit 3 év alatt. (szar volt a tanár) Egy éve rákapcsoltam itthon és már profin megy. Taktika (már azért minimális alappal kezdtem):
-Elkezdtem olvasni angol-magyar könyveket, úgy hogy a magyar részt letakartam és próbáltam fordítani. Amelyik szót vagy szerkezetet nem ismertem megtanultam.
-Közben átvettem a suliban tanult nyelvtani szabályokat és könyvből megtanultam a többit
-Rengeteg zenét hallgattam és ezeket is fordítottam
-Filmeket először magyar felirattal, utána angollal néztem
-A szüleimmel angolul próbáltam beszélgetni (nem érdekelt, hogy csak anya beszélt angolul, mert így is jó gyakorlás volt)
-Angol nyelvű játékokon játszottam és ott leveleztem a társakkal
14/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!