Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Már 6x buktam meg az angol...

Már 6x buktam meg az angol középfokú nyelvvizsgán. Hogy tanuljak hogy végre sikerüljön?

Figyelt kérdés

Szóbelim elsőre meglett a TELC-en, próbáltam a telc írásbelit, bme, társalkodó. Komolyan kezdek elkeseredni.

Hogy tanuljak, hogy az hatékony legyen?

2013. ápr. 17. 10:58
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszi, és eredeti angol regénnyel próbáljam vagy van valami könnyebb? Mert a Harry Pottert még annó próbáltam és elég sokat kellett szótáraznom, de nem rossz ötlet
2013. ápr. 17. 12:39
 12/17 anonim ***** válasza:
78%

Én eredetit olvastam. De próbálkozhatsz könnyítettel is, csak ne nagyon könnyítettel, mert azért középfokú szinten nagyjából értened kellene egy egyszerűbb regényt mindenféle könnyítés nélkül.

De tényleg próbálj meg minnél kevesebb szótárazással olvasni. Nagyon sokszor ki lehet találni a mondat értelmét akkor is, ha nem minden szónak tudod a pontos jelentését.

Én amikor úgy középfok körül volt a tudásom végigküzdöttem a Gyűrűk urát angolul. Hát, szép feladat volt, de nagyon sokat fejlődtem mire a végére értem.

Az első angolul olvasott könyvem egyébként C. S. Lewis Narnia sorozatának egyik kötete volt. Az sem nagyon nehéz olvasmány.

2013. ápr. 17. 13:21
 13/17 A kérdező kommentje:

Akkor én a sok szótárazással rontottam el. Mert amikor a Harry Pottert olvastam azt is szótáraztam amit nagyjából tudtam. biztosra akartam menni.

Akkor neki fekszem egynek simán Nem tudom még mi legyen olyan lenne jó amit magyarul is elolvasnák.

2013. ápr. 17. 13:24
 14/17 A kérdező kommentje:
Komolyan látványos lesz a fejlődés az angolomba igy?
2013. ápr. 17. 13:25
 15/17 anonim ***** válasza:
71%

Persze. A Harry Potter jó amúgy, A bölcsek köve egész olvasható. A szótárazást tényleg hanyagold, ha lehet, hamar bele fogsz jönni.

Agatha Christie-t is olvastam angolul, Libriben lehet is kapni angolul, ha jól emlékszem.

És igen, látványos, ha szorgalmasan olvasol.

2013. ápr. 17. 17:30
 16/17 anonim ***** válasza:
71%
ha irsz leveleket (pl ami vizsgara is kell) akkor elkuldheted nekem es kijavitom szivesen. A leveliras pont egy potya vizsgaresz szerintem, es ha arra ragyursz akkor a masik vizsgareszre nem kell annyira rastresszelned, mert tudod hogy ez jo lesz.
2013. ápr. 17. 18:42
 17/17 anonim ***** válasza:
56%

Ez tényleg picit "furcsa"

Mert ha a szóbelid meglett,akkor hogy lehet,

hogy az írásbeli nem akar "menni

Még esetleg a feleletválasztás tesztsorokat

is gyakorold bár az nem nehéz

2013. ápr. 17. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!