Már 6x buktam meg az angol középfokú nyelvvizsgán. Hogy tanuljak hogy végre sikerüljön?
Szóbelim elsőre meglett a TELC-en, próbáltam a telc írásbelit, bme, társalkodó. Komolyan kezdek elkeseredni.
Hogy tanuljak, hogy az hatékony legyen?
Én eredetit olvastam. De próbálkozhatsz könnyítettel is, csak ne nagyon könnyítettel, mert azért középfokú szinten nagyjából értened kellene egy egyszerűbb regényt mindenféle könnyítés nélkül.
De tényleg próbálj meg minnél kevesebb szótárazással olvasni. Nagyon sokszor ki lehet találni a mondat értelmét akkor is, ha nem minden szónak tudod a pontos jelentését.
Én amikor úgy középfok körül volt a tudásom végigküzdöttem a Gyűrűk urát angolul. Hát, szép feladat volt, de nagyon sokat fejlődtem mire a végére értem.
Az első angolul olvasott könyvem egyébként C. S. Lewis Narnia sorozatának egyik kötete volt. Az sem nagyon nehéz olvasmány.
Akkor én a sok szótárazással rontottam el. Mert amikor a Harry Pottert olvastam azt is szótáraztam amit nagyjából tudtam. biztosra akartam menni.
Akkor neki fekszem egynek simán Nem tudom még mi legyen olyan lenne jó amit magyarul is elolvasnák.
Persze. A Harry Potter jó amúgy, A bölcsek köve egész olvasható. A szótárazást tényleg hanyagold, ha lehet, hamar bele fogsz jönni.
Agatha Christie-t is olvastam angolul, Libriben lehet is kapni angolul, ha jól emlékszem.
És igen, látványos, ha szorgalmasan olvasol.
Ez tényleg picit "furcsa"
Mert ha a szóbelid meglett,akkor hogy lehet,
hogy az írásbeli nem akar "menni
Még esetleg a feleletválasztás tesztsorokat
is gyakorold bár az nem nehéz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!