Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » 'I took my call (on) that you...

'I took my call (on) that you won't write' Ez így helyes nyelvtanilag?

Figyelt kérdés

Beugrott a fejembe egy ilyen szöveg, és ezt így szeretném dalba írni. (Kritikát nem kérek, az nekem is lesz amint visszanézem a felvételt a kamerán :D)

Szóval a 'take your call' az azt jelenti, hogy 'tegyék meg tétjeiket'. Tehát az I took my call, az helyes arra, hogy 'biztos voltam benne/mérget vettem volna rá hogy'.

ha eddig helyes, akkor még egy olyat segítsetek nekem, hogy I took my call után kell 'on' vagy elég a 'that'.

Sajnálom ha rossz kategória, de mégis csak nyelvtanulás valamilyen szinten..:)

2013. ápr. 4. 22:27
 1/2 doracell ***** válasza:
100%

1. Nyelvtan:

a. Mellékmondat előtt általában nem szerencsés az elöljáró.

(I was sure about it. <-> I was sure (that) I was right.

b. Ha a főmondat múlt idejű, akkor a mellékmondatban itt nem won’t lesz, hanem wouldn’t.

2. Szókincs:

Nekem nem jutna eszembe erre használni ezt a kifejezést, de hát nem az volt a kérdés, hogy nekem mi jutna eszembe. Ha neked ezt van kedved megzenésíteni, hát lelked rajta :) Én mindenesetre arra szavaznék, hogy 'I could’ve sworn you wouldn’t write'.

2013. ápr. 4. 23:26
 2/2 A kérdező kommentje:

Tényleg, a wouldn't-t el is felejtettem :|

Köszi, ment a zöld :)

2013. ápr. 5. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!