Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Van nyelvvizsgám, de nem...

Van nyelvvizsgám, de nem tudok beszélni. Hogyan gyakoroljam?

Figyelt kérdés

Középfokú nyelvvizsgám van angolból, de alig merek megszólalni angolul. Úgy hirtelen tuti nem is tudnám összerakni a mondatot, viszont írásban megy, mert ott van idő gondolkozni.

Nemsoká kezdődik egy tanfolyam, amire megyek, de nem úgy akarok odaállítani, hogy meg sem tudok szólalni.

Hogyan gyakoroljak addig?

2013. ápr. 2. 11:40
 1/7 anonim ***** válasza:

Keresel valakit, aki beszélget veled.

Ha nincs senki, akkor leülsz "magaddal" beszélgetni. :D

2013. ápr. 2. 11:58
 2/7 anonim ***** válasza:

Talán szerezz be könyvet (nyelvvizsgára készítőt)

amiben szóbelire vannak feladatok Azokat nézegesd

2013. ápr. 2. 12:52
 3/7 anonim ***** válasza:

Valamit csak tudsz ,mondani

(A tanfolyamra meg írd össze a legfontosabbakat,

amiket akarsz meg tudsz mondani) Akkor nem ott

kell "kitalálnod"

2013. ápr. 2. 12:53
 4/7 anonim ***** válasza:
56%

Ennyit a nyelvvizsgákról :)))))))))))

Gyakorlat teszi a mestert. el kell járnod valahová valakivel beszélgetni ha másképp nem megy akkor pénzért

2013. ápr. 2. 13:15
 5/7 A kérdező kommentje:

Tudom, a nyelvvizsga csak papír, nem pedig tudás.

Köszönöm szépen! Majd gyakorolok.

2013. ápr. 2. 14:16
 6/7 anonim ***** válasza:
filmek! onan könnyű megtanuéni. :)
2013. ápr. 2. 17:06
 7/7 anonim ***** válasza:

Olvass könyveket, észrevétlenül is ragadnak a szóképek. Hallgass, nézz filmeket.

Van egy ember, úgy hívják Gaál Ottó, ő találta ki a kreatív nyelvtanulás módszerét. Hát, nem kreatív, sőt inkább nagyon uncsi, de ha van egy nagy feneked, amire leülsz, akkor tuti működik, én kipróbáltam. Van anyaga is, de bármilyen szöveggel csinálhatod. Leírod angolul a mondatot, mellé írod magyarul. Letakarod az angol szöveget, és próbálod visszamondani a magyar mondat alapján. Egy oldalon többször is végig kell menni, amíg gondolkodás nélkül nem mennek a mondatok.

Így fogsz tudni beszélni, mert nem csak különálló szavakat tanulsz meg, hanem kész mondatok lesznek a fejedben.

Na, meg interneten vannak levelezőpartner kereső oldalak, ott is regisztrálhatsz, és találhatsz olyat, aki hajlandó veled Skype-on beszélgetni. Én a nyáron minden este beszélgettem egy spanyol sráccal, meg is lett az angol nyelvvizsgája (nekem nem a spanyol, mert mindig angolul beszélgettünk, én m..arha.)

2013. ápr. 2. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!