Ahhoz, hogy a mesterképzésre jelentkezzek, tényleg kell középfokú és alapfokú nyelvvizsga?
Figyelt kérdés
Azt tudom,hogy a BA diplomát középfokú ny.vizsga nélkül nem kapja meg senki.De minek kell alapfokú is a jelentkezéshez? Szegedi egyetemre járok egyébként,BTK-s(nem nyelvszakos) vagyok.Nálunk a suliban mindneki mást mond.Interneten sehol nem találom.2009. szept. 18. 16:26
1/9 anonim válasza:
szerintem a kozepfoku kell es slussz...
2/9 anonim válasza:
Alapfokú biztos nem kell, én azt sem értem minek van még.
3/9 anonim válasza:
A mesterképzésre jelentkezéshez egy minimum középfokú, C típusú nyelvvizsga kell (tehát lehet emelt is), az elvégzéséhez pedig a legtöbb helyen egy emelt és egy középfokú nyelvvizsga szükséges (tehát a végén így kapod a papírokat, nálunk egyetemen így kérték, de pl barátnőm főiskoláján elég volt egy középfokú nyelvvizsga a diplomához...)
4/9 anonim válasza:
1. mesterképzésre akkor jelentkezhetsz, ha van diplomád.
2. diplomát akkor kapsz, ha van nyelvvizsgád.
3. hogy milyen nyelvvizsga kell ahhoz, hogy azon a szakon, ahova jársz, megkapd a diplomát, az elvileg le van írva...v. suli honlapján, v. az adott szakról való "tájékoztatóban"...ha sehol nem találsz rá leírást, hogy mik a követelmények, még mindig meg lehet kérdezni mondjuk a tanulmányin.
5/9 A kérdező kommentje:
Középfokúm már van,de nem tudom,minek kellene alapfokú is...Szerintem se ér sokat,akkor minek fontos az MA-hoz?
Amúgy a TO-n kérdezték meg páran,ott válaszolták ezt.
2009. szept. 18. 17:27
6/9 anonim válasza:
7/9 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló: köszi,de itt sem találtam meg a választ.Szinte csak szakleírás van,arról meg tudok...
2009. szept. 20. 13:11
8/9 anonim válasza:
Ne a szakleírásokat, hanem fölül jobbra a képzési követelményeket nézd! Ott benne van.
9/9 A kérdező kommentje:
Azt is megtaláltam,de ez sem segített...Nem ad választ a kérdésemre.
2009. szept. 22. 19:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!