Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ha nyelvszakra megyek, érdemes...

Ha nyelvszakra megyek, érdemes előre tanulni PÉNZÉRT, vagy felesleges lenne?

Figyelt kérdés

Egy kis félsz van bennem, hogy mi van, ha sok lesz hirtelen a mennyiség, így arra gondoltam, tanulgatok előre havi 6000 forintért, hogy kicsit magabiztosabban kezdhessem az évet. Ugyanakkor kicsit zsugori is vagyok, mert alig keresek valamennyit, az sem havi fix, de kissé maximalista vagyok, és nem akarok béna lenni majd az egyetemen. (Ez északi nyelv, tehát nem kell hozzá nyelvvizsga, elég az angol/német emelt érettségi. Ezt azoknak írom, akik erre azt válaszolnák, hogy a nyelvszakokon nem az alapoktól tanítják a nyelvet - szóval itt a kezdetektől fog indulni a dolog.)

Egyébként szorgalmas fajta vagyok, szeretem a nyelveket, de mivel én eddig angolos voltam, kicsit izgulok, mert valahol azt olvastam, a németeseknek könnyebb elsajátítani az északi nyelveket.

Bárki véleményét szívesen olvasom, főként nyelvszakosokét (olyanokét, akik szintén az alapoktól kezdték az egyetemen a nyelvet.)

Köszönöm annak, aki időt szán a válaszra.

2013. márc. 26. 20:41
 1/2 anonim ***** válasza:
Hány óra lenne havi 6000 forintért? Csak mert általában egy óra már 3000 forint. Szóval ennyi pénzért egyáltalán nem sok. Biztos, hogy jót tenne, ha elkezdenéd tanulni a nyelvet, hiszen valószínűleg hirtelen sok tanulnivaló fog majd rád szakadni, legalább ennyivel már előrébb leszel.
2013. márc. 26. 21:01
 2/2 A kérdező kommentje:
ELO-s tanfolyamot néztem, ami úgy néz ki, hogy kiküldenek egy füzetet, amiben két témakörrel foglalkozunk, és küldenek hozzá hanganyagot is. Franciát is ezzel tanultam, és nagyon eredményes volt. Hm hm, pedig azt hittem, majd le leszek beszélve, eddig mindenki rábólintott az ,,ötletemre".
2013. márc. 26. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!