Ha nyelvszakra megyek, érdemes előre tanulni PÉNZÉRT, vagy felesleges lenne?
Egy kis félsz van bennem, hogy mi van, ha sok lesz hirtelen a mennyiség, így arra gondoltam, tanulgatok előre havi 6000 forintért, hogy kicsit magabiztosabban kezdhessem az évet. Ugyanakkor kicsit zsugori is vagyok, mert alig keresek valamennyit, az sem havi fix, de kissé maximalista vagyok, és nem akarok béna lenni majd az egyetemen. (Ez északi nyelv, tehát nem kell hozzá nyelvvizsga, elég az angol/német emelt érettségi. Ezt azoknak írom, akik erre azt válaszolnák, hogy a nyelvszakokon nem az alapoktól tanítják a nyelvet - szóval itt a kezdetektől fog indulni a dolog.)
Egyébként szorgalmas fajta vagyok, szeretem a nyelveket, de mivel én eddig angolos voltam, kicsit izgulok, mert valahol azt olvastam, a németeseknek könnyebb elsajátítani az északi nyelveket.
Bárki véleményét szívesen olvasom, főként nyelvszakosokét (olyanokét, akik szintén az alapoktól kezdték az egyetemen a nyelvet.)
Köszönöm annak, aki időt szán a válaszra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!