Hogy nézzek angolul filmet angol felirattal?
A cél a hallás utáni szövegértés plusz természetesen új szavak tanulása lenne, azonban elég sok szót nem ismerek. A film maga, meg úgy a téma érdekel, csak baromira sok szót nem ismerek, meg hát van, hogy nem is hallok ki minden szót. Ilyenkor visszatekerem és újból meghallgatom, viszont azt nem tudom, hogy esetleg érdemes e minden ismeretlen szót kiszótárazni, vagy hogy egyáltalán hogy megy a szavak szótározása.
Elsősorban azok válaszát várom, akik maguk is szoktak angolul filmet nézni, és ezzel a módszerrel már fejlődtek is.
(Egyébként a nyelvtan szempontjából jól állok, csak ugye ez az élő beszédben fikarcnyit se ér, ha nem tudsz beszélni...)
Először könnyű nyelvezetű filmeket nézzél olyant amit már láttál magyarul.
Legjobb ha a kedvenc filmedet kezded el angolul nézni.
Ha esetleg tudsz ftp helyet adni tudok neked párat feltölteni.
Köszi mind2 választ. :)
Amúgy 15 éves vagyok. Könnyű nyelvezetű filmeket nézek, meg ezeket már láttam magyarul is. Viszont ha nem fordítom le a szavakat, akkor hogy fogom megérteni, megtanulni a jelentésüket? Hiszen így nem igazán maradnak meg....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!