Németül tudók! Mennyi idő alatt sikerült elsajátítanotok középfokig a nyelvet és utána mennyi idő volt még pluszban a felsőfok?
én egy hete kezdtem el a 0-ról tanulni magamtól, ha kell egy pár tanácsot tudok adni.
egyébként meg mindenféle választ fogsz kapni : fél évtől 5évig..
#1 válaszoló!
Engem érdekelne, milyen tanácsokat tudsz adni.
Előre is köszi! :)
itt van : [link]
tartalma egy digitalizált starter könyv:fejezetenként kis történet/párbeszéd, a szószedet, egy nyelvtan rész, és az ezeket gyakorló feladatok. (sokat megnéztem, ez volt a leg használhatóbb)
illetve még két fájl amiket én csináltam magamnak, ezeket tovább lehet vezetni : egy word file amibe kimásoltam a fontosabb nyelvtani dolgokat snipping toollal és egy excel szótár, külön munkalapon vannak a főnevek/igék/kifejezések...
a könyvben a ritkán használt kifejezéseket értelmetlen megtanulni, viszont a nyelvtan alatti gyakorlófeladatokat érdemes megcsinálni. szavakat én úgy tudok legjobban tanulni, hogy addig írom le egy papírra amíg végleg be nem rögzül. ha csak átolvasom, átfutom annak nincs sok értelme. a google translate jól használható közben, ott hallgatni is lehet a kiejtést..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!