Spanyol vagy Német?
A DACH régió gazdasága jóval nagyobb, mint az összes spanyolul beszélő államé
de te döntesz, a te jövőd...
Még mindig nem értem, mi köze van a gazdaságnak a nyelvek "hasznosságához". Ezt verjétek ki a fejetekből, ahogy azt is, hogy melyik nyelv könnyebb, ennek nincs értelme.
A kérdés mindig az, hogy mi a célod a nyelvvel. Ha éppen egy kínai cégnél akarsz elhelyezkedni, akkor a kínai a leghasznosabb a számodra. Ha német nyelvtudás kell valahova, akkor a német. Kit érdekel, hogy melyik ország mennyire fejlett gazdaságilag, ha éppen pl. spanyolul (japánul, indonézül, hottentottául) tudó embert keresnek valahova?
Azt is elmondtam már jó párszor, hogy ne az alapján válasszatok nyelvet, hogy mennyire hasznos vagy mennyire könnyű (mint írtam, ennek nincs értelme), hanem az alapján, hogy melyiket tanulnátok szívesebben, a motiváció a lényeg, és mi a célotok vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!