A where? Kérdésnél mi kapcsolódik az at-hez, in-hez, on-hoz?
Figyelt kérdés
Idén szörnyű tanárt kaptunk, ezért nem értem, itt is utána néztem, de példákat ír, és nem értem.#where? at
2013. márc. 18. 18:00
1/4 ChrisM válasza:
Kifejtenéd, hogy mire is vagy kíváncsi? Ez alapján én nem tudtam dekódolni a problémát.
2/4 A kérdező kommentje:
Pl: where were you? I was at school. nem tudom,helyes-e,bocsi
2013. márc. 18. 19:27
3/4 ChrisM válasza:
Jaaa, értem :)
Amíg magyarul gondolkozol, 100%-ra szinte sose fogod eltalálni; egy idő után majd rögzülnek a speckó esetek, amik magyar aggyal ellentmondanának az angol logikának.
Na de addig is:
- in: ez a legegyszerűbb, mindig -ban, -ben
- at: ez nagyon hasonlít az in-hez, mindig valahol. Lehet -ban, -ben vagy -on, -en, -ön (pl. buszmegállóban, sarkon, buliban)
- on: ez is -on, -en, -ön, de főleg valamin értelemben, pl. rajtad, az asztalon, a buszon
Nyugodj meg, hogy senki nem fog rád csúnyán nézni, ha kevered, még a nyelvvizsgán se. Persze van egy-két alap, amit be kell vágni (pl. in the picture, at home, at school), de amíg nem angolul gondolkozol, addig teljesen természetes, ha nem mindig találod el.
4/4 A kérdező kommentje:
nagyon nagyon szépen köszönöm!! angolórán kb az megy, ír egy példamondatot a tanár mindegyikhez, a többit meg találjam ki ahogy akarom.:)
2013. márc. 19. 19:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!