Hány éves korodban lett először felsőfokú nyelvvizsgád? Milyen nyelvből? És melyik rész lett meg előbb:szóbeli/írásbeli?
Köszi a választ,csak érdekel:D
Én 16 éves vagyok,angol felsőfokú írásbelire mentem és a szóbelire májusba szeretnék.
ma 16:39 >> Tudtam, hogy lesz valaki, aki irigykedni fog. :)
"Én nem hiszem el, hogy ilyen sok 16-17 évesnek lenne felsőfokú nyelvvizsgája."
Hát pedig elhiheted. Rengeteg sok embernek megvan a C1 pl. az én osztályomban is. Csak tudod nem mindenki veri nagydobra. :) Én sem szóltam erről a tanáromnak.
A neten rengeteg cikket, könyvet lehet olvasni, angol nyelvű rádiót hallgatni pl. BBC. Sőt, sokan járnak külön tanárhoz és direkt nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamokra is.
Nem nehéz felsőfokú nyelvVIZSGÁT letenni, ugyanilyen nyelvTUDÁSRA már azért nehezebb szert tenni, a kettő nem ugyanaz. :)
Hát erről ennyit.
Őszintén szeretném tudni, hogy a válaszomban mi a búbánat nem volt hasznos? 19 évesen nyelvvizsgáztam, ez volt a kérdés. Vagy én vagyok a hülye és én értettem félre? Szóval aki lepontozott, annak most legyen arra is arca, hogy felvállalja magát és meg is indokolja! Várom!
*Btw: én is sokszor elcsodálkozom, hogy milyen sok embernek van akár több nyelvből is nyelvvizsgája, de ilyenkor érdemes arra is gondolni, hogy az nyilván nem ír, akinek nincs semmije. Miért írna? Hiszen nem rá tartozik a kérdés. Azért csak nem olyan megdöbbentő, ha egy majdnem 10milliós országban néhány ember valóban beszél 1-2 idegen nyelvet. Szerintem.
sőt, kedves nyelvtanár, én kéttannyelvű általánosba járok, ahol a nyolcadikosok közül minden évben min. 20 felsőfokú. angol nyelvvizsgát tesz, 14 évesen.
hogy a kérdésre válaszoljak, bár még nincs meg a felsőfokú, tavaly 13,5 évesen elsőre lett meg a kettő egyszerre B2 szinten, és az angoltanárom szerint majdnem biztos hogy meglesz a májusi felső.
Na, majd akkor pár év múlva meglátjuk, mennyi diploma marad benn nyelvVIZSGA hiányában...
16 évesen alapból nincs meg az a tudásanyag, tapasztalat, amit egy felsőfokú vizsgán kérdezhetnek bizonyos témakörökben. Ezért is csak röhögök azon, aki veri magát, hogy neki 16 évesen már felsőfokú vizsgája van.
Ahhoz képest elég gyatra szokott lenni a jelen oldalon feltett kérdésekre érkező megoldások is.
Egy nyelvtanár
Angolból 24 évesen, németből és franciából 28 évesen lett meg a felsőfokúm.
Most készülök spanyolból felsőfokúra, 30 évesen.
Középfokú pedig olaszból 26 évesen lett meg.
Egy nyelvtanár
Komolyan nem értem a gondolatmenetedet egyébként. Mivel te is mondtad, hogy ez egy anonim oldal, az emberek mi a francért hazudnának és írnák be tömegesen, hogy rendelkeznek nyelvvizsga bizonyítvánnyal?
Egyébként nincs semmi olyan téma, amit kis utánaolvasással ne tudna egy 16 éves diák felfogni.
Nagyon szépen köszönöm mindenki válaszát:)
Én mindenkit felpontoztam,még a vitán belüli válaszok is hasznosak voltak:)
Azzal én is egyetértek,hogy a tudás és a vizsgapapír nem ugyanaz.Mondjuk felsőfokú nyelvvizsgát szerintem talán angolból a legkönnyebb tenni,mert azt tanulják szerintem korábban a diákok.Legalábbis a többség.
Én angoltagozatos általánosba jártam,és elsőtől tanultuk az angolt,nyolcadikban ,,C" típusú középfokú nyelvvizsgám
lett.Ez nagyon sokat segített azért,és persze jártam/járok különtanárhoz.
Ne haragudj kedves nyelvtanár, de mi bajod van? Ha a te tanítványaid teszik le 16-17 évesen a nyelvvizsgát, az nem jó érzés, csak akkor fogadod el ha 20 fölött vannak, vagy mi? Attól, hogy neked később lett meg, nem jelenti azt, hogy rosszabbul tudsz, ezért nem kell haragudnod azokra, akiknek meglett ilyen korban.
Sajnos sok diploma marad bent, de attól még van jó pár ember, akinek fiatalon megvan a nyelvvizsgája. Egy elitebb gimnáziumban pl. az a ritkaság, akinek nincs nyelvvizsgája 12. végére, nyilván máshol meg az, ha van. De ide nyilván nem ír be az, akinek nem sikerült vagy meg se próbálta, pedig ilyenek is vannak sokan.
Kíváncsi volnék, hogy a mai felsőfokú nyelvvizsgával rendelkező, 16 évesek mennyire képesek felsőfokon elbeszélgetni politikáról esetleg egyéb kutatásokról...
Vagy ti csak bemagoltok egy-egy témát, és az alapján vizsgáztok le?
Ugyanis nagy különbség van egy vizsga és valós nyelvtudás között. De végül is a kérdés a sikeres nyelvvizsgára irányul és nem a valós nyelvtudásra...
Valahogy számomra fontosabb az utóbbi. Abból indultam ki.
Egy nyelvtanár
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!