Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » A német vagy az orosz a...

A német vagy az orosz a nehezebb nyelv?

Figyelt kérdés

Mik ennek a két nyelvnek nehézségei/könnyűségei?

Köszönöm a válaszokat!:D

2009. szept. 13. 19:25
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A német kicsit nehezebb, mert ugyan mindkettöben vannak nyelvtani nemek, de az oroszban egyértelmüen a szovégekröl meg lehet állapitani, a németben viszont meg kell tanulni, nincs rá szabály (illetve vannak csoportok, amik meghatározott nemhez tartoznak, de ott is vannak kivételek). Én mindkettöt beszélem...
2009. szept. 13. 19:35
 2/5 anonim ***** válasza:
38%
Az oroszban meg kell tanulni a cirill betűket, ez benne a nehézség.
2009. szept. 13. 21:56
 3/5 anonim ***** válasza:
93%
Németül nem tudok, csak oroszul, de a cirill betűket megtanulni szinte semmi. Nem olyan, mintha kínai vagy japán vagy arab betűket kéne tanulni, néhány óra alatt megvan. Ragozni mindkét nyelvben kell, ez a nehéz, a németben viszont több az igeidő. Az orosz a ragozásoktól eltekintve nem nehéz. Inkább hangzás vagy szimpátia alapján válassz vagy hogy ki tud segíteni a családban.
2009. szept. 13. 22:18
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Cirill ABC-t megtanulni nagyjából 2 óra.
2009. szept. 14. 06:14
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Én mind a két nyelvet tanulom.

A német nekem egyszerűbb, de csak azért, mert elsős korom óta tanulom, és már felsőfokon beszélem. A németben van 6 igeidő (ha jól tudom), a 3 múltból kettőt használnak igazán, és arra sincs szabály hogy mikor melyiket...amlyik jól esik. A főnevek nemét meg kell tanulni, de ez egy idő után természetessé válik. A nyelvtan pedig következetes (olyan mint maguk a németek) van sok szabály és ezeket be kell tartani. De a nyelv hangzása az orosz közelébe sem érhet.

Az orosz sokkal szebb, a cirill betűket én olyan fél óra alatt tanultam meg, szóval az nem túl nehéz. A ragozásokat meg kell szokni, ez már tovább tart. És a mozgást jelentő igék használta nekem még mindig nagy titok XD

Minden összevetve én az oroszt választanám a helyedben, egyszerűen mert szebb.

p.s. sokat írtam nincs kedvem átolvasni, remélem nem írtam hülyeségeket :)

2009. szept. 14. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!