Azok, akik mostanában kezdtek el angolul tanulni, tisztában vannak azzal, hogy a munkáltatóknak már a középfokú nyelvvizsga és nyelvtudás is kevés? A cégek 80%-ánál anyanyelv közeli nyelvtudás az alap elvárás!
Még a felsőfokú nyelvvizsga sem biztosíték arra, hogy tudod társalgási szinten beszélni a nyelvet. Anyanyelvi szinten semmiképp.
Ritka az a tanár, aki rendesen megtanít.
Nem az országgal van baj, hanem a nyelvoktatással.
A nyelvvizsga szint elérése és a nyelvtudás két különböző dolog sajnos. Engem egy felsőfokú, de lehet hogy még egy középfokú spanyol nyelvvizsgáról úgy vágnának ki mint a szél, de simán telefonálok, minden ügyet elintézek, interjún is lazán beszéltem.
"ebben az országban már egy középfokú nyelvtudással sem lehet boldogulni"
Középfokú nyelvTUDÁSSAL lehet, középfokú nyelvVIZSGÁVAL nem lehet.
Ez sajnos a nyelvoltatás hibája, hogy sulykolják a nyelvtant, meg hogy mi a Present Perfect, de beszélni nem tanítanak meg.
Az égvilágon semmi összefüggés nincsen a nyelvvizsga és a nyelvtudás között. Én fel tudnék készülni itthon egy számomra eddig idegen nyelvből rigó utcai középfokú nyelvvizsgára, mert könnyen kiismerhető a nyelvvizsga rendszer, meg a nyelvtant is könnyű tanulni, a szótárazás sem nagy kunszt, az idegen nyelvről magyarra fordításnál meg magyarul kell jól tudni. De megtanulni egy idegen nyelvet idegen nyelvi környezet hiányában, az már necces, lehet nem is menne soha, nem különösen jó a nyelvérzékem amúgy sem.
Nekem megvan angolból a felsőfokú nyelvvizsgám, alapvetően igen bonyolult nyelvtani szerkezeteket, kifejezéseket kell tudni hozzá, de mindezt csak "laboratóriumi" körülmények között kell tudni alkalmazni. Nem azt mondom, hogy egyébként egy pohár vizet nem tudnék kérni, de az igaz, hogy ez is nehézséget okozna, folyamatosan társalogni angolul pedig igen nehezemre esik. Ha mondjuk telefonos ügyfélszolgálatost keresnének, én nem venném fel magamat, az biztos.
azt hiszem ez kiválóan összefoglaltad Béla, Géza, Pista.
Még egy felsőfokúval is ki lehet törölni itthon, mert a cégek native közeli nyelvTUDÁST várnak el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!