Spanyol jövőidő?
Figyelt kérdés
Itthon tanulok egyenlőre spanyolt szorgalomból,ezért nem vagyok tisztába még dolgokkal..sok spanyol sorozatot nézek spanyolul és sokszor fejezték ki a jövő időt így:
pl: Vas a pagar por lo que hiciste.
Voy a ser papá.
de közben én így tudom:
PL: Mañana visitaré a mi hermano.
na ezzel most nem nagyon vagyok tisztába mikor, hogy miért melyiket használják?:D válaszaitokat előre is köszönöm és ne nevessetek, ha valamit rosszul mondtam vagy értelmeztem mer mondom egyedül tanulom:$:D
2013. márc. 3. 21:02
2/2 anonim válasza:
A spanyolban a jövő időt kétféleképpen fejezheted ki: a kijelentő mód jövő idejével (futuro simple de indicativo), vagy pedig az ir + a + inf. igei körülíró szerkezettel. Az elsőt egyszerű tényközlésnél használod, a második kifejezi a szándékot/érintettséget is. A kötetlen beszélt nyelvben az első kezd kiszorulni a használatból, jobban mondva azzal inkább lehetőséget szoktak kifejezni (pl. ¿Cuántos años tendrá? 'Hány éves lehet?').
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!