Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » OLASZ! "Se tu facessi il test...

OLASZ! "Se tu facessi il test in questa settimana, io manderei le risposte per te. " Helyes így?

Figyelt kérdés

"Ha megcsinálnád a tesztet, elküldeném a válaszokat neked." Ezt fejezném ki...

Minden kommnet zöld mancsot kap!

2013. febr. 25. 23:07
 1/6 anonim ***** válasza:

Se tu facessi il test, ti manderei le risposte.

a per te az nem kóser szerintem. Mert "neked " küldeném el az meg részes eset és hangsúlytalan ezért az ige előtt áll.

De írhatod "a" is.

Se tu facessi il test, manderei a te le risposte.

a második mondatrészben az io meg felesleges, mert tudjuk hogy én küldöm.

2013. febr. 26. 08:29
 2/6 anonim ***** válasza:
de am az igeidők rendbe vannak. Előző voltam.
2013. febr. 26. 08:32
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi!

Zöld mancsok mentek!

2013. febr. 26. 14:23
 4/6 anonim ***** válasza:
Bocsi, hogy érdemleges választ nem tudok adni, de azt megkérdezhetem, hogy itt miért "facessi-t" kell használni? Nem régóta tanulok olaszul, ezért nem világos. Faresti nem lenne jó?
2013. febr. 26. 15:50
 5/6 A kérdező kommentje:

Mert congiuntivo imperfetto-t kell használni a "condizionale complessa" második esetében, azaz a "Lehetséges feltétel" kifejezése esetén a "se"-vel kezdődő mondatrészben.

a zöld mancs kommentért jár, így ment Neked is. Remélem, tudtam segíteni.

2013. febr. 26. 16:23
 6/6 anonim ***** válasza:
Köszönöm, rendes vagy nagyon :) akkor azért nem értettem, mert mi eddig csak a congiuntivo presentét tanultuk, de remélem akkor hamarosan sorra kerül a többi is :)
2013. febr. 26. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!