Angol és én taszítjuk egymást. Hogyan változtassak a helyzeten?
Most vagyok 23.
A helyzet: Próbálom röviden vázolni.
Ált suli 4.ben kezdtük el az angolt. 4-es 5ös voltam.
Mindig szódogákat írtunk a verstanulás is nagyon ment magyarból, szóval ezzel nem volt gond. DE!!! Sose beszéltetett minket a tanár. Így egy épkézláb mondtatot nem tudtam elmondani.
Középsuli: A szódogák folytatódtak, de emellé jött még az oldalas, féloldalas szöveg bemagolása. Az nem érdekelte a tanárt, hogy nem is értjük miről van szó. Az volt a felelés, hogy mindenkinek el kellett mondania ugyanazt a szöveget, és ha kihagytál egy szót lerontotta a jegyedet.
Érettségin yes/no questionök voltak. Mivel előtte két héttel rájött az az ütődöttke, hogy semmit nem tudunk makogni.
Egyetem: Dolgoznom kellett suli mellett, hogy tudjam fizetni az albit, kolit, jegyzeteket, tudjak kaját venni. Nem maradt semmi időm a nyelvtanulásra. Így kb 2-3 évig semmit nem angoloztam.
LEdiplomáztam, de a diplomámat még nem láthattam, mivel nincs nyelvvizsgám.
Beiratkoztam egy nyelviskolába. Most járok szép szorgalmasan. Vesszük a témaköröket. Tanulgatom. De mindig csak óra előtt pár órával beseggelem, a friss anyagot. Nem tudom magam rávenni, hogy angolozzak. Mert mindig azok az emlékképek vannak előttem, hogy szótárazni kell, meg leszid a tanár mert nem fordítasz, te mindig ferdítesz...gyűlölöm ezt a mondatot.
Akkor élvezném igazán, ha simán érteném a szövegeket, és HA TUDNÉK BESZÉLNI.
De amint meg kell szólalnom, megijedek, és csak makogok.
Kb.tizenvalamennyi angol könyv sorakozik a polcon. NYelvtankönyvek, levelezések, szóbelihez anyagok.
Mi a titka, hogy megszeressem, és könnyedén tanuljam?
Most ezt csak egy kényszernek érzem. Egy akadály amit MUSZÁJból kell leküzdenem, hogy megkapjam a diplomámat :(
Egyszerű. Nézz angolul sorozatokat. Komolyan. Magyar, vagy angol felirattal. Nézz meg mindennap legalább félévadot..vagy egyet. Kattanj rá. Hallgasd max hangerőn. Próbáld ne nézni a feliratot.
Én a harmadik évad után már perfectül beszéltem.
"perfectül beszéltem."
Hahahahahahahaaaaaaaaaaa!
Hahaha?:D Megvolt előtte a tudásom, a szókincsem, tökéletesen írtam, csak éppen beszélni nem tudtam.
Nem olyan hihetetlen.:]
Dr csont a favorit, na de abban olyanokat mondanak, hogy még magyarul is keresztbe áll a szemem.
Időm az van tengernyi, mivel a munkahelyekre is csak úgy vesznek fel ha van megfelelő angol tudásom.
Mondjuk barátok angolul? Az kicsi lágyabb nem? Mármint szöveg szempontjából. Kicsit életszerűbb. De nem tudom honnan lehet letölteni. :S
Nyelvtant??? Azt hogy seggeljem be?
Oxford angol nyelvtan aza nagy bordó könyv. Kívülről betéve kellene tudni...
Én is borzalmas voltam angolból középiskola elején, 3-mas lettem félévkor utána elkezdtem magam feltornázni (először feltortáznit írtam). Elkezdtem nézni angol felirattal asorozatokat, képregényeket olvastam angolul, mangát, animét stb. Középiskola végén letettem a felsőfokű angol komplett vizsgát. Szóbeli 84%-os lett.
Így fejlesztettem a szókincsemet, kiejtést, nyelvtani szerkezet is elsajátítható így is ha kilogikázod. Viszont fontos az hogy legyen beszélgető partnered, veled egyenlő vagy jobb beszédkészséggel rendelkező legyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!