Melyik a könnyebb alap és középfokú nyelvvizsga? A TELC, ÖSD, BME vagy a Goethe?
Én BME-s közepet csináltam, szóval csak akkor tudok mesélni. :)
Ami kivételesen nehéz, az a fordítás. Sokat kell gyakorolni, hogy legyen elég tapasztalatod. Több sima nyelvtani feladat. A szóbelin sem volt semmi extra.
Sok sikert! :)
Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! + a sok sikert, bíztatást :) Köszönöm:)Én németből szeretnék, hát remélem menni fog:D Várom a többiek tapasztalatait is:) Köszönöm szépen még1szer a válaszokat!!
sziasztok! :)
Szia!
Kicsit csoportosítom neked a vizsgákat! Az általad felsorolt vizsgák között vannak egynyelvű nyelvvizsgák, melyek nem magyar székhelyű tesztek, nincs bennük fordítás és németül adják az utasítást. Külföldön ismertebb. A Telc és a Goethe német, az ÖSD osztrák nyelvvizsga. A Goethe a legdrágább, az ÖSD-vel egyetemben bárhol említed, azonnal tudni fogják a világ minden táján mi az.. :) ez egy nagy előnye. Később kapod meg a bizit, mert a vizsgalapot kiküldik és ők is kijavítják, majd 2 bizit küldenek. Államilag elismert, ját értük a +pont felvételin..
A BME kétnyelvű nyelvvizsga, tartalmaz fordítási feladatot, könnyítésként pedig magyarul adja meg az utasítást. Ittjon minden felsőoktatási intézmény elfogadja, nem olyan drága, mint a Goethe..
Nekem személy szerint könnyebb az egynyelvű nyelvvizsga, és mivel majd szeretnék külföldön elhelyezkedni, így én inkább ÖSD-t vagy Goethe-t tennék (és fogok is :)) Nem akarlak befolyásolni, így inkább azt javaslom nyomtass ki a felsoroltak közül 1-1 példát és oldd meg őket, abból majd látod neked melyik megy jobban. Egyértelmű, amiben jobb eredményt értél el, arra kell jelentkezni.
Sok sikert!
Remélem segítettem ;)
<Dorka>
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!