Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » A TELC nyelvvizsga mennyire...

A TELC nyelvvizsga mennyire színvonalas?

Figyelt kérdés
Eredetileg ECL-re vagy CILS-re szerettem volna menni (előbbiről már van pozitív tapasztalatom), de egyik sincs olyan időpontban, ami nekem jó lenne. Így maradt a TELC, ami ráadásul több időpontot is hirdet egymás után. Viszont nagyon sok negatívumot hallottam róla, kezdve a színvonalával. Mit gondoltok róla?
2013. febr. 12. 18:52
 1/3 anonim ***** válasza:

Én voltam eddig Origón (német B2) és TELC-en (angol B2). A TELC tényleg méltatlanul könnyű, nem sok színvonala van. Pedig maga a vizsga koncepciója jobban tetszik, életszerűbb tudást mér, mint az Origó nyelvtanközpontú, elvont baromsága. A TELC-nek inkább az a baja, hogy szinte mindenkit átengednek. Próbálják persze szórni az embereket, leginkább levélírásnál és magnóhallgatással, de még így is túl sok olyan megy át, akinek nem kéne.

Aki könnyű nyelvvizsgát akar, annak viszont ajánlom. A CILS-et nem ismerem sajnos.

2013. febr. 12. 20:25
 2/3 A kérdező kommentje:
Az a gond, hogy én kifejezetten színvonalas vizsgát szeretnék, amiről ugyanakkor nem terjednek ilyen rémhírek (mint mondjuk az ORIGÓról), illetőleg az is szempont, hogy egynyelvű legyen. ECL-en voltam angol felsőfokon és nagyon korrektek volta, könnyűnek nem mondanám, ugyanakkor teljesíthető (szerintem). De egyszerűen nincs időpont, ami nekem jó lenne (olasz nyelvből). A CILS egy speciális olasz nyelvvizsga, igazából olyasmi, mint mondjuk angolból a Cambridge. De ebből is lesz egy időpont, ami pont nem jó sajnos, aztán fél év múlva még 1 (vizsgaidőszak kellős közepén). Szóval ezért kérdeztem, de akkor mégsem megyek TELC-re .
2013. febr. 12. 20:39
 3/3 A kérdező kommentje:
Ja, amúgy köszi a választ :)
2013. febr. 12. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!