Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az angol emelt nehezebb mint...

Az angol emelt nehezebb mint a magyar?

Figyelt kérdés
Tanar szakra akarok menni, vagy magyar-tori, vagy magyar-angol parositassal. Angolbol megvan a kozepfokum, magyarbol 5os vagyok, de az orai anyagon kivul eddig nem sokat foglalkoztam vele. Koszonom

2013. febr. 9. 15:43
 1/6 anonim ***** válasza:

a magyar emelt nehezebb, mint az angol emelt

a magyar annyira szubjektív, hogy szerintem az összes tantárgynál nehezebb emelt szinten

2013. febr. 9. 16:36
 2/6 anonim ***** válasza:
0 készüléssel igen nehéz lesz. Oda nem elég, hogy ötös vagy belőle. Nekem kemény munkám van benne és még így is félek, hogy mi várhat rám.
2013. febr. 9. 19:54
 3/6 amarill ***** válasza:

Attól függ

melyik tárgyat milyen óraszámban tanultad(!)

2013. febr. 10. 03:01
 4/6 amarill ***** válasza:

Aki magyarból fakt-os volt, annak a magyar érettségi

(az emelt sem) sem annyira "nehéz"

2013. febr. 10. 03:01
 5/6 amarill ***** válasza:
A magyar az mindig "rázós"
2013. febr. 10. 03:02
 6/6 anonim ***** válasza:

én magyar faktos vagyok, de így is csak + 2 órám van hetente. A tanárnő mondta, hogy az emelet érettségik közül ez a legnehezebb, hiszen tényleg bármibe belekérdezhetnek. Sok költőt ismerünk rengeteg regénnyel, novellával, költeménnyel, szinte lehetetlen mindenkit ismerni, illetve mindenki összes művét. Ha versfelismerésnek épp olyat kapsz az érettségin, amit pont nem ismersz, bukta... emellett én az időt igen kevésnek érzem (emelt szinten) ennyi esszé kidolgozására. Még csak jövőre érettségizem, de most rettegek, mi lesz. Az irodalom behatárolhatatlan, bárhonnan kérdezhetnek. A vers/novellaelemzés is rengeteg tudást igényel, a költői eszközök sokasága, a modernebb verseknél a szimbólumok megfejtése, az üzenet megfogalmazása, stb... ráadásul ezt szépen megfogalmazva kell átadni. Nem igazán várom az érettségit.

Szerintem az, hogy ötös vagy magyarból, de órán kívül nem igazán foglalkozol vele, nem elég. Sok-sok plusz információt kell gyűjtened, a négy év szöveggyűjteményét érdemes elolvasni elejétől a végéig, hiszen véleményem szerint onnan veszik az érettségibe a versfelismerést, vagy a vers/novellaelemzést (jobb esetben).

Az angolhoz is kell némi háttértudás, persze, idén fogok emeltezni angolból. Ott is fontos minden: szókincs (brutálisan), illetve a nyelvtan. Ettől viszont annyira nem félek, mint a magyartól, mert ezt vagy tudod, vagy nem. Könnyebb tanulni, mert kevésbé szerteágazó, mint az irodalom.

Nekem ez a véleményem. :D

18/L

2013. febr. 21. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!