ECL angol B2 nyelvvizsgával kapcsolatban milyen tapasztalataitok vannak?
Én egy hét múlva megyek felsőfokra ECL-ből, és nekem nagyon tetszik ez a fajta nyelvvizsga, ugyanis a magyar mellett nemzetközileg is akkreditált, legalábbis az EU-ban. Neked is ajánlom ;)
Középfokon: olvasásértésnél 45 perced van 2 szövegértésre, az egyiknél be kell fejezni a mondatokat, a másiknál pedig be kell illeszteni kimaradt részeket az üres helyekre. Ez egy tök jó feladat :)
Íráskészségnél 2 fogalmazás kell 75 perc alatt, a témákat nem tudom, mert nekem már hivatalos levelek és elvontabb témákról való hosszas esszék, érvelések kellenek...
Magnó: 30-35 perc 2 feladatra, az egyik karikázós, a másiknál be kell fejezni a mondatokat. Ez utóbbi elég fer feladat, ugyanis több megoldást is elfogad.
Beszéd: 20 perces, 3 feladat (bemelegítés+beszélgetés, témáról érvelés a társaddal, diagrammelemzés/képleírás alapján témakifejtés).
Van, aki szerint nehéz vizsga a többi magyarhoz képest, ami igaz is. Viszont én már megcsináltam egy középfokú Cambridge-t, ami szintén nemzetközileg elfogadott, viszont brutális. Szóval ahhoz képest könnyű :) De embertípustól függ.
Javaslom, hogy vegyél meg egy pár felkészítő könyvetaz ECL-hez, nagy segítségedre szolgálhat. valamint böngészd ezt a honkapot:
www.ecl.hu
köszönöm szépen a választ!
megrendeltem egy felkészítő könyvet, de akkor ezek szerint nem lehetetlen hogy sikerüljön, igazából azért választottam ezt mert ugye külföldön is jó, illetve hogy nincs benne nyelvhelyesség!
köszi még1x!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!