Másnál is az volt hogy egy nyelvet tanítottak számára és istennek nem akarta tanulni és később magától pusztán szeszélyből elkezdte tanulni?
Nálam ez a nyelv az angol. Meg kell h mondjam egész általános és közép iskolába lesz.rtam vastagon.
Viszont ami óta csak a saját szórakoztatásomra el kezdtem tanulni, volt olyan h két oldalas levelet írtam egyik haveromnak, v telefonom beszéltem egy foszerrel.
Persze nem vagyok perefekt ez hazugság lenne, viszont 100 X többet tanultam meg egy év alatt mint a már korábban említett időszakban.
Másnál is volt így ?
Velem is így volt. Sajnos ha kötelező akkor egyszerűen képtelen vagyok megtanulni a nyelvet. Amúgy is nehezen tanulok nyelveket mert nincs nyelvérzékem, és rossz a hallásom is.
Anno annak idején nekem még oroszul kellett tanulnom. A kettest mindig megszereztem de tovább nem tudtam menni. A hideg rázott ki az orosz nyelvtől.
Ma 40 évesen oroszul írogatok az ukrán kolléganőnek, és bár a beszéd még nem a legjobb de kommunikálok oroszul. Pedig angolul kéne, mert Angliában élek, de angolul nem megy. Sajnos most angolul kötelező tanulni, és az istennek nem megy.. Egyszerűen kiver a víz az angol nyelvtől. Pedig jó lenne már angolul is érteni valamit, mert néha olyan jó lenne munkaidőben a kollégákkal beszélgetni..De még nem megy..
És mi a melód ha nem titok, hogy boldogulsz Angliában ?
Az orosszal ?
első vagyok.
Nyomdában dolgozom könyvkötőként. Végül is ez a szakmám. Angolul kéne boldogulni. Boldogulok is, mert a munkát tudom csinálni, ha új meló van és mondják akkor kötelezően adnak mindig munkalapot amin le van írva hogy milyen munkát kell csinálnom. ( de a hülye gyerek is tud hajtogatni vagy a gép mellett állni, ahová bepakol és kipakol. Bárki akinek 1 napig megmutatják utána profin dolgozik benne) Szóval a munkámban nincs gond, mert ha másképp nem megy akkor előveszem a jó öreg szótárat. Igyekszenek beszélni hozzám, de egy idő tán én érzem kínosnak hogy a felét sem értem így szépen valahogy abba marad a duma. Egy kis szerencsém azért van. Az angolok imádnak beszéd közben a kezükkel is gesztikulálni, mutogatni. Így nagyon sokszor a mutogatásokból jövök rá mit is mondanak. Mivel sokat kell dolgoznom nincs időm ara hogy tanfolyamra menjek.. Nem baj, de legalább jól keresek..:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!