Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Önálló olasz nyelvtanuláshoz...

Önálló olasz nyelvtanuláshoz melyik könyvet ajánljátok?

Figyelt kérdés
Mi a véleményetek a Giro d'italiano és a Progetto nyelvkönyvekről?Meg lehet valamelyikből tanulni autodidakta módon? És melyik könyv tűnik jobbnak?
2013. febr. 7. 19:37
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Progetto nagyon jó, inkább azt.

Nekem a PONS, nyelvtanfolyam kezdőknek csomag van meg, ezzel is elégedett vagyok. Mondjuk én tanárral dolgozom fel, de szeretem.

2013. febr. 7. 22:53
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm! A Pons-ból én is tanulok,nekem is nagyon tetszik.

Csak gondoltam,ha átveszem a Pons-ot,akkor utána még szívesen tanulnék valamelyik könyvből.

2013. febr. 7. 22:56
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ja értem :) igazából mi most közösen megegyeztünk a tanárommal abban, hogy ha befejeztük ezt a PONS-ot (ami pár hét múlva esedékes), akkor nem veszek másik könyvet, hanem ő ad egy-két kiegészítő anyagot, ami kell középfokra. Mivel ő maga mondta, hogy eléggé sok mindenbe belemegy ez a PONS, sok benne a középfokú anyag is. Tényleg felesleges még egy tankönyv csomagot venni, ha nem sok kiegészítés kell a mostanihoz. Bár Neked ugye nincs tanárod, így egyértelmű, hogy kell valami könyv, ami átveszi a hiányosságot. És erre szerintem tényleg a Progetto a legjobb. Erről a Giroról egyébként elég sok negatívumot hallottam. A tanárom szerint sem a legjobb sajnos.

Mondjuk én kihoztam a könyvtárból egy olyat, hogy Olasz tesztek a Holnap kiadótól (zöld karimás piros könyv). Na ezt viszont nagyon tudom ajánlani. Jó és egyszerű feladatok vannak benne, tökéletes arra, hogy begyakorold, amit kell, ugyanakkor fokozatosan nehezülnek, tehát akár egy alapfokú szinten lévő ember is megcsinálhatja őket.

2013. febr. 8. 00:26
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Na, ez az a könyv :

[link]

2013. febr. 8. 00:27
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Amúgy most,hogy lassan befejezitek a Pons nyelvkönyvet,mennyi idő alatt sikerült-sikerül végezni vele?

Heti hány alkalommal hány órát jársz tanárhoz?

2013. febr. 8. 08:27
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Fél éve járok hozzá, heti 2 alkalommal, 45 perc. Viszont sokszor van olyan, hogy nem a könyvvel haladunk, hanem ő hoz ilyen szövegértéseket, lead plusz nyelvtant, mert úgy érzi, hogy a könyv által írt nyelvtanhoz még az is hozzátartozik stb. Illetőleg az órát mindig azzal kezdjük, hogy ismételünk valamit a saját anyagaiból. Vannak ilyen kis cetlijei és akkor mondjuk -are végű igéket kell kiraknom, illetőleg már azt sem, csak mondjam fejből, hogy minek mi a jelentése, plusz 1-2-t ragozzak is el pl. Szóval igazából kiegészítjük a könyvet.
2013. febr. 8. 10:47
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszaidat!

Amúgy mi a célod az olasz nyelvtanulással? Tudod valahol majd hasznosítani,pl. munkahelyen? Vagy turistaként tanulod,hogy Olaszországban jó lesz beszélni? Esetleg kint fogsz dolgozni?Vagy hobbiból?

Én egyelőre hobbiból tanulom,mert nagyon tetszik ez a nyelv!

2013. febr. 8. 12:06
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Szintúgy :) mindig is tudtam, hogy akarok vmilyen latin nyelvet tanulni. Évekig nagy spanyol imádatom volt, aztán egy ideje az olasz és a francia tetszett meg nagyon. Végül az olaszt választottam és nem bántam meg. Lehet szeretnék majd kimenni dolgozni, de egyelőre ez még csak álom, nagyon odébb van még :D
2013. febr. 8. 14:21
 9/9 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Tudom, már nagyon régi a kérdés.

De hátha visszanéz akár a kérdező, akár az, aki rendszeresen írt választ, és ajánlott könyveket is.

Ti most hol tartotok az olasz nyelvtanulásban?

2015. júl. 5. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!