Szóbeli nyelvvizsgán a képleírásnál valóban azt értékelik, ha megfogok egy témát és azzal kapcsolatban és arról beszélek?
Aha!
Hát igen, pl. alapfokon még elég lehet elmondani, mi van a képen, de középfokon és afölött már nem csak a tartalmát, hanem az értelmét is el kell mondani. Én azt tanácsolom, hogy max. 3 mondatban mondd el, mit látsz, aztán bővebben, hogy mit gondolsz a látottakról.
Pl. Négy idős hölgyet látok egy padon ülni. Úgy látom, jó kedvük van. Biztosan barátnők, szeretik együtt tölteni az időt. Az én nagymamám is gyakran találkozik a barátaival, együtt járnak shoppingolni stb. stb. stb.
Nem két képet kell összehasonlítani(?)!
(Mert ha egy képről kell csak beszélni
az még egyszerűbb is)
Azt értékelik, ha minél többet tudsz beszélni
(a kép kapcsán is) Szóval minél nagyobb
a fantáziád annál jobb
Ha a képen pl személyek vannak az jó, mert lehet
beszélni a frizurájukról, az öltözékükről,az
arcukról (arckifejezés)
piccola!
Te miért részletekben válaszolsz?
Csak nem így akarsz minél több zöld kezet begyűjteni?
Mert az eddigieket egyetlen válaszban is megírhattad volna - amiért ugye egy zöld kéz lehetne a jutalom szavazónként. De te szinte mondatokra bontottad...így több kezet zsebelsz be. :D
Ezt már megfigyeltem. :)
Egyébként ő kifejti a választ - valóban részletesen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!