Intenzíven angolul tanulók! Napi hány új szavat tanultok meg?
A fotómemoria az elméleti korlát. Az néhány ezer. Persze az meg Guiness record.
A legtöbben 20-50-100-as intervallumban mozognak, intenzív esetben.
Köszönöm a választ.
Legutóbb kicsivel több, mint fél óra alatt tanultam meg 80 valahány szót és úgy, hogy meg is marad a jelentésük,
Akkor ez azt jelenti, hogy óránként lb 160 ugye?
Hét végén 10-12 órát is tudnék angolra szánni. Akkor az 1600-1920 szó között lenne egy nap.
Attóé félek, hogy nálam csak a fele fog megmaradni kb. 800-1000 szó.
Jesszusom micsoda memóriád lehet kedves második :)
Tegnap kezdtem bele egy angolul írt könyv olvasásába, kiszótáraztam 40 szót és jó ha 10 szó megmaradt a memóriámban.Hány éves vagy?
18 éves vagyok.
A 3. válaszolónak üzenném, hogy hibásan gondolkodik, mert több órán át eredményesen nem igazán lehet szavakat tanulni. Ezért az az elmélet, hogy félóra alatt 80 szó, 10 óra alatt pedig 1600 szó tanulható meg maradandóan, eléggé elképzelhetetlen. Szerintem úgy maximálisan ilyen intenzitással kb. másfél-2 óráig lehet ezt csinálni, utána muszáj lesz szünetet tartanod, más különben a tanulási minőség rovására megy. Az idő növelésével pedig nem egységesen arányos a megtanult szavak száma, hiszen vannak egész bonyolult szavak, amiket nehezebb megjegyezni és a végére kicsit be is lassulsz, szellemileg kimerülsz, tehát 1 óra alatt nem 2x80 szót tanulnál meg, hanem mondjuk 120-130-at úgy, hogy meg is maradjon, hiszen ez a lényege. Röviden, tehát erre nem lehet képletet felírni.
7-es
Akkor te elvileg képes vagy megtanulni perfekt angolul 3 hónap alatt,mert egy művelt angol anyanyelvű sem használ több szót 50-60 000-nél.Egy kicsit meredek,de azért megpróbálom elhinni
Az az igazság, hogy nem bírtam 3 hónapig csak 1 hétig ezt a tempót. Utána 1 hét szünetet tartottam. És ez így ment fél éven keresztűl.
Egyszerűen szűkségem volt a diplomámhoz a nyelvvizsgára és én meg is tettem érte mindent. És sikerült is!!
7-es
Az átlag alatti IQ-d valóban bebizonyosodott a válaszod hangneméből ítélve! Én nem tudom hol írhattam, hogy a napi elméleti korlátom 80 szó, kérlek mutasd meg. :) Én csak válaszoltam a fenti kérdésre, miszerint legutóbb kicsivel több mint félóra alatt tanultam meg 80valahány szót. Ebből nem tudom, hogyan következtettél a napi 80 szavas elméleti korlátomra...:D Igazából azt a részt sem értem, hogy én mit feszítek? Ha válaszomat rendesen elolvasnád, láthatnád hogy szándékosan írtam azt, hogy ez nem önfényezés és utána direkt hozzátettem egy negatívumomat is, ami az hogy az idegennyelvek nyelvtanának megtanulása (főleg a németnél) nehézkesen megy. Emellett segítségképp adtam néhány tanácsot is a kérdezőnek a szavak tanulását illetően, veled ellentétben, aki csak ide hányt valamit, ami valószínűleg nem is igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!