A Relaxa VillámAngol hanganyagairól mi a véleményetek?
Szerintem csinálj még középfokú hallásértést. A középfokon sem mindegyik hallás utáni értésfeladat egyforma nehéz, lehet, hogy egy nehezebbet fogtál ki. Az a tapasztalatom, hogy a középfok nem sokkal nehezebb, mint az alapfok. Nehezebb, de nem annyival, hogy az egyiket meg tudd csinálni, a másikban meg egy kérdésre se tudj válaszolni. Azt is hozzá kell venni, hogy az Origó a legnehezebb magyar nyelvvizsga, szerintem a szóbeliből is könnyebb nyelvvizsgát válassz, ha a Dexamot ismeret, akkor azt, vagy esetleg TELC. Ha nem szükséges nem kell elitista Origóval szivatni magad. Az is lehet, hogy rég volt már az a "két éve" és megkoptál.
Ha csak a hallás utáni értést akarod fejleszteni, ahhoz talán a filmnézés is elég. Relaxát is beszerezheted, de sok pénzt ne adj érte. Vannak helyek, ahol "okosba" (ingyen) be lehet szerezni.
Nem tudjátok esetleg megmondani nekem, h ezen a linken található Effortless english a teljes oktató anyag lenne? Vagy ez csak valami ízelítő?
Én használtam a villám angolt beszédfejlesztésre, szerintem nem rossz. Elég hosszú az anyag, változatos. Persze a mondatismétlések még önmagukban valószínűleg kevesek, hogy jó nyelvhasználó légy, és a szövegeket is könnyű megérteni, szóval nem árt nehezebbel is gyakorolni. Na meg azért más elfoglaltság mellett nehéz koncentrálni és mondatokat ismételni, így azért bármi mellett ezt sem lehet hallgatni.
Az effortless english-t is néztem.. engem kikergetett a világból az a csávó a hangsúlyváltakozásaival, szerettem volna, de egyszerűen nem bírtam hallgatni, bántotta a fülem... (amúgy jónak tűnt volna az is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!