Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szerintetek melyik nyelvel...

Szerintetek melyik nyelvel lenne könnyebb dolga?

Figyelt kérdés

A fiam két tannyelvű gimiben szeretne tovább tanulni.

Nagy dilemmánk,hogy angol vagy németes osztályban,mert ugye 10.-től a célnyelven tanulják a tantárgyakat illetve a célnyelven kell érettségizniük is.

/Az iskola azt ígéri az érettségivel felsőfokú nyelvvizsgát kapnak/

Szerintetek melyik nyelvel lenne könnyebb dolga?

2013. jan. 18. 21:07
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm,hogy időt áldoztok rám!

Köszönöm a válaszokat!

Mindkét nyelvet szeretné tanulni,mert az idegenforgalom érdekli...csak abban voltunk bizonytalanok,hogy melyik legyen a főnyelv.

Válaszok alapján egyre egyértelműbbnek látszik az angol.

2013. jan. 19. 20:28
 12/15 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy mikor jelentkezni kell,

csak azt látja az meber, hogy valamiylen nyelvet kell beírni, de hogy ki/ milyen lesz a tanár (meg az osztály), azt nem lehet látni (előre) Pedig attól

sok függ

2013. febr. 4. 01:19
 13/15 anonim ***** válasza:

Mindenképp európai nyelv legyen

ami használható

2013. febr. 4. 01:20
 14/15 anonim ***** válasza:

NÉMET, csakis NÉMET. elmondom miért. A Karinthyba jártam a 18. kerületben, ahová nem vettek fel angolra. szántam-bántam, németre jutottam be. azonban mikor 5 évvel később végeztem, íme: német felsőfokú nyelvvizsga, DSD német nyelvvizsga ami külhonban is elfogadott, angol felsőfokú nyelvvizsga. angolosok hol tartottak? angol felsőfokú nyelvvizsga ugyan megvolt, ja meg mellé egy középfokú valami, ami papíron ugyan megvolt, de gyakorlatban hát semmi. az oktatás a két tagozaton teljesen más. az angolosnál az angolra fekszenek rá és nyomatják nagyon, a második nyelvet afféle hobbiként űzik. németes osztályban a németet ugye nagyon nyomják, emellett az angolt is (angol vezető tanár vett át minket utolsó 2 évre), mert tudják, hogy kell.

mindenképp németre menjen, mert ott az angol is nagyon erős. angol szakon a második nyelv semmi sajnos.

2013. febr. 5. 20:39
 15/15 anonim ***** válasza:
Most akkor elöször azt kellene eldönteni, hogy melyik a célnyelv. Többen írták már itt le, hogy az angol felsöfok nehezebb, mint a német felsöfok. Viszont a német nehezebb a kezdeténél. Ha német területen akar a fiad dolgozni, akkor minden esetre a német legyen a célnyelv. Angolból elég egy erös közepes is kezdetnek. A Denglisch pont ezt kívánja meg!
2013. febr. 5. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!