Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az angol emelt szintű érettség...

Az angol emelt szintű érettségi nehezebb, mint egy középfokú nyelvvizsga?

Figyelt kérdés

A középfokú már meg van,de mivel magyar szak mellé anglisztikát akarok szakpárban felvenni az egyetemen,le kell tennem az angol emelt szintűt,mert csak azt fogadják el,méghozzá négyes-ötösre.Most erősen gondolkozom,hogy megpróbáljam-e az őszi érettségit,mert ez lenne az egyetlen megoldás.Bár az angol középfokúm már 4 éves,most nyáron elég intenzíven próbáltam fejleszteni a szókincsem,viszont a nyelvtan még nem a legjobb.Ennyi idő alatt fel tudok készülni (magántanárral persze),és nehezebbre számítsak,mint anno a középfokú volt?

Előre is köszi a válaszokat!

2009. aug. 29. 17:50
 1/6 A kérdező kommentje:
Természetesen középfokú alatt a nyelvvizsgát értem,nem az érettségit.A kérdés az,hogy az emelt szintű érettségi nehezebb-e nála.
2009. aug. 29. 17:55
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Hogy gyakorlatilag nehezebb e, azt nem tudom, de nekem azt mondta a tanár, aki nyelvvizsgára felkészített, hogy mindkettő B2-es szintű, tehát elvileg ugyan olyan nehézségűek.
2009. aug. 29. 18:07
 3/6 anonim ***** válasza:
kb egálban vannak...
2009. aug. 30. 18:08
 4/6 anonim ***** válasza:
Én idén ősszel csináltam angol emelt szintű érettségit, és szerintem azért nehezebb a középfokú nyelvvizsgánál. Bár nyelvvizsgázni még csak németből voltam, feltételezem, hogy a kettő egy szinten mozog ^^ Szóval szerintem azért érezhetően nehezebb az emelt érettségi, de ha elég sokat foglalkozol vele, és begyakorlod a jellegzetes, gyakran előforduló feladatokat, nem lesz nagy gondod vele szerintem. Sok sikert!
2009. szept. 4. 18:37
 5/6 anonim ***** válasza:
az emelt szintű érettségi nehezebb mert oda nagyon erős szókincs kell,a nyelvtan ezen a szinten szerintem nagyjából ugyanaz
2010. jan. 7. 14:41
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem is nehezebb egy kicsit.
2011. jan. 19. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!